Yetkililerden açıklama geldi: Milyonlarca kişiye bayram harçlığı verilecek! Peki 2022 bayram harçlığı ne kadar, kimler bayram harçlığı alabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Aile Destek Programı ile ilgili yeni açıklamalar yapmıştı. Erdoğan'ın açıklaması sonrasında AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, bayram harçlığı adı altında 750 TL'ye varan yardım yapılacağı bilgisini verdi. Peki, bayram harçlığı kimlere verilecek? İşte konuyla ilgili detaylar...

05.07.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 05.07.2022-18:15) Yetkililerden açıklama geldi: Milyonlarca kişiye bayram harçlığı verilecek! Peki 2022 bayram harçlığı ne kadar, kimler bayram harçlığı alabilecek?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Aile Destek Programı dahilinde bayram öncesinde başvuru yapan vatandaşlara 750 TL'ye varan ödeme yapılacağı bilgisini verdi.

Önümüzdeki yıl Mayıs'ta bitmesi beklenen destek ödemeleri bayramdan önce hesaplarda olacak. 

Bayram harçlığı başvuruları nereye yapılıyor?

Söz konusu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar için iki ayrı başvuru yolu var.

İlk başvuru yöntemi e-Devlet'ten yapılabilecek başvurulardır. Bir diğer yöntem ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda yüz yüze yapılan başvurudur.

Bayram harçlığı başvurusunda aranan şartlar nelerdir?

Başvuruda bulunacak vatandaşlarda aranan şartlar şunlardır:

- T.C vatandaşı olunması

- 18 yaşını doldurmuş olunması

- Türkiye'de yaşıyor olunması

- Mavi kart sahibi olunmaması

 bayram harçlığı

Aile içinde memur, noter ya da kamu personeli, muhtar, yurt dışı çalışanı veya yurt dışı borçlanması olan kişiler bulunuyorsa bunların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Ayrıca, ailede öğrenci yurdunda kalan öğrenci, cezaevinde hükümlü ya da tutuklu, askerde olan birisi, bakım kurumu çalışanı gibi kişilerin olması da başvurunun onaylanmamasına neden olacak.

Bayram harçlıkları 750 TL'yi bulacak!

Dört milyon ailenin yararlanması için düzenlenen bayram harçlığı desteğinde, aileler 450-750 TL aralığında ödeme alacaklar. Verilecek olan harçlık, hanedeki kişi başına düşen gelire göre belirlenecek.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal