Yetkililerden açıklama geldi: Eğitime 1 gün ara verildi

Meteoroloji’nin Ordu genelinde şiddetli yağış yaşanabileceği uyarısının ardından il genelinde tedbir amaçlı olarak eğitime 1 gün ara verildi. Aynı zamanda Samsun'un Ayvacık, Salıpazarı, Ladik ve Terme ilçelerinde tüm okullarda, kalan ilçelerde ise sadece taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

06.06.2023-09:56 - (Son Güncelleme: 06.06.2023-17:28)

Karadeniz ve İç Anadolu’da etkisini güçlü bir şekilde gösteren sağanak yağışlar Kastamonu, Samsun ve Amasya’da sel ve taşkınlara sebep oldu. Öte yandan bugün Ordu’da da kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı beklentileri üzerine Ordu Valisi Tuncay Sonel’den önemli bir açıklama geldi

Eğitime 1 gün ara verildi

Haber7’nin yer verdiğine göre; Vali Sonel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Ordu'da Okullar Tatil Edildi

"Meteorolojik ihbara göre bu gece ve sabah saatlerinde ilimiz genelinde şiddetli yağışlar beklendiğinden sel ve heyelan riskine karşı 6 Haziran 2023 Salı günü Ordu genelinde, tedbir amaçlı, 2223 araçla okullarına gelen taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimizin eğitimlerine bir gün süreyle ara veriyoruz. Rabbim ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun."

Samsun’da da okullar tatil

Samsun'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bugün de bazı ilçelerde ve taşımalı eğitim veren tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ayvacık, Salıpazarı, Ladik ve Terme ilçelerinde tüm okullarda, diğer tüm ilçelerde de 1 gün süreyle taşımalı eğitim yoluyla gelen öğrencilerin idari izinli sayılacakları belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal