24.01.2024-14:50 (Son Güncelleme:24.01.2024-15:21)


1

Yeşilçam’ın deniz gözlü kadını olarak bilinen başarılı oyuncu Fatma Girik, iki yıl önce bugün, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yummuştu. Girik’in, ölmeden önce hazırlattığı vasiyeti ortaya çıktı.



2

Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Edis Hun, Hülya Koçyiğt vb. gibi birçok isimle rol alan usta oyuncu Fatma Girik, iki sene önce bugün tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetmişti.



3

Ünlü oyuncunun vefat haberi sevenlerini adeta yasa boğmuştu.



4

Sayısız projede rol almış, yaptığı her işle dikkatleri üzerine çekmiş isimlerden biri olan Fatma Girik, koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybettiği öğrenilmişti.



5

Hastalığının ağırlaşması üzerine İstanbul’a gelen ve burada özel bir hastanede tedavi altına alınan Girik, 24 Ocak 2022'de hayata gözlerini yummuştu. Ölüm haberiyle herkesi yasa boğan Fatma Girik'in, 2019 senesinde açıkladığı vasiyeti gündem olmuştu.



6

İki sene önce bugün fenalaşarak hastaneye kaldırılan usta oyuncunun, Koronavirüse bağlı çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybettiği duyurulmuştu.



7

Fatma Girik'in ikinci yıldönümünde mezarı başında anılırken, ünlü oyuncunun 2019 yılında verdiği bir röportaj tekrar akıllara geldi



8

Girik, röportajında vasiyetini açıklamış ve cenaze töreninde bazı şeylerin olmasını istemediğini belirtmişti. İşte usta ismin çok konuşulan vasiyeti... Usta oyuncunun verdiği röportajda, 'Neticede robot değilim bir canlıyım; bir gün elbet ölümü tadacağım. Memduh'a (Ün) kavuşacağım. Ölüm kötü bir şey değil. Kötü olsa Allah ölümü vermezdi. Biz gideceğiz ki ardımızdan yenileri gelsin' demişti. Ölümünün ardından nasıl bir cenaze töreni istediğinden bahseden usta oyuncu, 'Öldüğümde öyle büyük bir uğurlama ya da tören istemiyorum. Gülriz Sururi gibi sessiz sedasız çekip gitmek istiyorum' şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr