Yeşil kart başvuru yapma yöntemleri nelerdir? Yeşil kart almak için izleyebileceğiniz adımlar

Sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara sağlanan yeşil kart başvurusu yapmak için aranan şartlar nelerdir? Yeşil kart alabilmek için izlemeniz gereken adımları anlattık.

30.04.2022-12:16 - (Son Güncelleme: 30.04.2022-12:32) Yeşil kart başvuru yapma yöntemleri nelerdir? Yeşil kart almak için izleyebileceğiniz adımlar

Türkiye’de vatandaşların birçoğu yeşil karta sahiptir. Özellikle de herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayıp maddi olanaksızlık yaşayan vatandaşlar merakla nasıl yeşil kart alabileceklerini araştırıyor. Gelir düzeyi yetersiz olanlar, sosyal güvencesi olmayanlar için sağlanan yeşil kartın nasıl alınabileceği merak ediliyor.

Yeşil kart nasıl alınır?

Çalışan vatandaşların önemli bir çoğunluğu SSK ya da Bağ-Kur çatısındaki sağlık güvencelerinden faydalanabiliyor. Bunun dışında olup geçimini sağlamak için yeterli seviyede geliri olmayanlar da bulunuyor. Bu vatandaşların ücretsiz olarak sağlık hizmetlerine erişebilmesi için yeşil kart uygulaması söz konusudur.

Yeşil kart alabilmek için öncelikle gelir testi yaptırmalısınız. Gelir testi başvuruları, ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılır. Gelir testi sonucunuza göre SGK’ya müracaat edilmesi gerekir.

Yeşil kart alma şartları nelerdir?

Yeşil kart alabilmek için hanede yaşayan kişilerin kişi başı gelir ortalaması net asgari ücretin 3’te birinden daha az olması gerekir.

Yeşil kart başvurusu yapanlar SGK çatısı altında herhangi bir sigorta koluna bağlı olmamalıdır.

Başvuru sahiplerinin vergi veya çiftlik kaydı bulunmamalı.

Emekliler, yeşil kart başvurusu yapamazlar.

Yeşil kart başvurularınız SGK tarafından değerlendirilmektedir ve bu konuda tek yetkili kurumdur.

Yeşil kartın neleri karşılar?

Yeşil kartı bulunan vatandaşlar tüm sağlık ocaklarından, hastanelerden ve polikliniklerden ücretsiz olarak yararlanabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal