Yerlikaya esti savurdu: “20 ilde Sibergöz-23 operasyonunda 146 şüpheli gözaltına alındı!”

20 ilde düzenlenen Sibergöz-23 operasyonunda Adana merkezli olarak 146 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla gerçekleştirilen operasyon, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

02.03.2024-09:39 - (Son Güncelleme: 02.03.2024-10:41) Yerlikaya esti savurdu: “20 ilde Sibergöz-23 operasyonunda 146 şüpheli gözaltına alındı!”

Operasyon kapsamında Adana başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak illerinde eş zamanlı olarak "Sibergöz-23" adlı operasyonlar düzenlendi. Siber suçlarla mücadele şube müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonun amacı, internet üzerinden suç işleyen şahısların tespiti ve yakalanmasıydı. Operasyonun detayları hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sosyal Medya üzerinden açıklamalarda bulundular. 146 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonun detayları ise ilgili birimler tarafından yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır.


Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştı

Zanlıların, "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından aranan 146 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonlarda, emniyet güçleri tarafından gözaltına alındılar. Operasyonlar, Adana merkezli olarak gerçekleştirildi ve toplamda 20 ilde eş zamanlı olarak icra edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatıyla başlatılan Sibergöz-23 operasyonu kapsamında yapılan çalışmalar, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü.

Operasyonlar neticesinde 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 596 bin lira nakit para, çok miktarda altın, döviz ve dijital materyale el konuldu. Ayrıca, zanlıların yaklaşık 300 milyon lira değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına da el konulmak üzere adli işlemler başlatıldı. Operasyonun detaylarına dair soruşturma süreci devam ederken, şüphelilerin adli işlemleri yapılacak ve suçlarına ilişkin mahkemeye çıkarılacaklardır.

Yerlikaya, Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların enselerindeyiz. Onlara asla göz açtırmayacağız️. Adana Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" ifadelerinde bulundu.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal