Yerli ve Milli Üretim TOGG 2023 Yılında Yollarda Olacak!

TOGG resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda Türkiye'nin yerli ve milli otomobilinin üretim aşamaları gösterildi.

01.11.2021-12:55 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-14:58)

Türkiye'nin tamamen yerli kaynaklar ile üretilen otomobili TOGG'dan yeni videolar paylaşıldı. TOGG'un resmi Twitter hesabından yapılan video paylaşımı yapıldı. Firma video açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeniliğe yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor"

TOGG HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYOR

TOGG resmi Twitter hesabı, yaptığı başka bir paylaşımda ise şu ifadelere yer verdi; "Hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz. Yeniliğe yolculuğumuz hız kesmeden devam ediyor."



TOGG 2023 YILINDA YOLLARDA OLACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtirken şu açıklamalara yer vermişti; "Türkiye'nin otomobiline bu kadar heyecan duyulmasından memnuniyet duyuyoruz. İlk tanıttığımızdan itibaren, çocuğundan yaşlısına varana kadar herkes bu aracın ne zaman çıkacağıyla ilgili sorular soruyor. Türkiye'nin otomobili, inşallah 2022 yılının sonunda, seri üretim bandından çıkacak. Fabrikanın inşaatı devam ediyor. Makine siparişleri yapıldı. Arabanın prototipleri testlere girmeye başladı. 2022 yılının sonunda seri üretim bandından çıkan araçlar, sanırsam 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmüş olur."

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE TOGG’UN PROTATİPİ DEĞİŞİME UĞRAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşımda, otomobilin dikkat çekici değişimlerden geçtiği görüldü. Tanıtımda kullanılan önceki görselin aksine bu sefer beyaz rengiyle dikkat çeken otomobil, ilk olarak aynalardaki değişimle dikkatleri üzerine çekti. Prototipte yanlarda ayna yerine kameralar kullanılmıştı fakat güncel görselde aracın yanlarında klasik aynaların yer aldığı görüldü. Ayrıca önceki görselde ters ’L’ şeklinde sis farlarının, yuvarlak bir tasarımla değiştirildi.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM TOGG

Türkiye’de birçok büyük otomobil firmasının fabrikaları bulunuyor. Piyasayı değiştirmek ve piyasanın büyüklerine rakip olmak için yerli araba üretimi için start verilmişti. Kasım 2017’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yerli kuruluşlarla birlikte girişime başlandı. Türkiye’nin ilk arabasının elektrikli olması kararı verildi ve sadece Türkiye piyasasına değil, başta Avrupa olmak üzere Asya piyasasına da girmek istedikleri belirtildi. Elektrikli yerli otomobil TOGG 2022 yılında asfaltta yerini alması bekleniyor. 

Otomobilin tanıtımı 27 Aralık 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması adıyla gerçekleşen tanıtımda C-Suv C-Sedan modelleri ilk kez tanıtılmıştı. Türkiye’nin vizyon projelerinden biri olduğu belirtilen TOGG, ileriki yıllarda model sayısını 5’e çıkartmayı planlıyor. Proje 15 yıllık bir planlamayı içeriyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal