Yerli Teknolojiler Zirvede! Türkiye En Büyük Askeri Fan Üreticileri Arasına Girdi

Askeri alanda büyük bir yerlileştirme çalışmasının içinde bulunan Türkiye, aynı zamanda çalışmalarını askeri sistemler ile bir bütün haline getirmeye devam ediyor.

21.06.2021-14:40 - (Son Güncelleme: 21.06.2021-14:40) Yerli Teknolojiler Zirvede! Türkiye En Büyük Askeri Fan Üreticileri Arasına Girdi

Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacak olan ve piyasalara hareketlilik getirebilecek olan yerli ve milli teknolojilerin çalışmaları sürüyor.

ASELSAN tarafından geliştirilen yeni kuşak askeri fanlar, Türkiye’nin dünyanın 3. askeri fan üreticisi haline gelmesini sağladı. Askeri fanların en dikkat çeken özelliği, nispeten daha düşük hacimli ve yüklü olmalarına karşın yüksek kapasiteli soğutma sağlayabilmeleri.

Kelam konusu askeri fanların geliştirildiği Anova Ar-Ge Teknolojileri’nin İş Geliştirme Müdürü olan Dinçer Oğuz, sunmuş oldukları askeri fan eser ailesi üzerinde 4 yıldır çalıştıklarını ve bu fanların kıymetli bir yerlileştirme kalemi olduğunu tabir ederken; 'Askeri fanların dünyada 2 üreticisi var, biz de üçüncüsü olduk. Bunu gururla söyleyebilirim' şeklinde konuştu.

'KÜRESEL PAZARDA YER ALMAYI HEDEFLİYORUZ'

Ülkedeki muhtaçlığın iletilmesiyle başlayan Ar-Ge faaliyetlerindeki gelinen basamakta en çok kullanılan 14 farklı askeri fan üretiliyor. ASELSAN çalışmaları, savunma endüstrisinin ana kuruluşlarının envanterine girdi.

Bu usul eserlerin yerlileştirilmesinin değerli bir finansal getirisi olduğunu belirten Dinçer Oğuz; 'Yakın devirde ülke içindeki pazar hissemizin büyümesiyle birlikte globalde de eserlerimizi pazarlamayı hedefliyoruz. Bu manada ön çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız dedi.

Eserlerin ‘askeri’ nitelik kazanabilmesi için pek çok standarda ahenk sağlaması gerektiğini hatırlatan Oğuz; Geliştirmiş oldukları askeri fanların şiddetli testlerden muvaffakiyetle geçtiğini tabir etti. Geliştirmiş oldukları askeri fanların hava platformlarında çoktan kullanılmaya başlandığını ve tıpkı vakitte kara platformlarının alt sistemlerinde de yer aldığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal