Yerli pasaport nedir Yerli pasaport kimlere verilecek? Yerli pasaport ne zaman çıkacak?

Vatandaşın merakla beklediği yerli pasaport ile ilgili açıklamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyuruldu. Peki yerli pasaport nedir? Yerli pasaport nasıl alınacak? Tüm detaylar haberimizde.

09.05.2022-23:42 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-23:42) Yerli pasaport nedir Yerli pasaport kimlere verilecek? Yerli pasaport ne zaman çıkacak?

Yapılan kabile toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli pasaport ile ilgili kararları açıkladı. Vatandaşın merakla araştırdığı yerli pasaport nedir ve yerli pasaport nasıl alınır sorusu ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yerli pasaport

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan kabine toplantısı ardından yerli pasaport ile ilgili detayları bildirdi. Yerli pasaport ile ilgili açıklamalarında "Çip krizi nedeniyle küresel tedarik imkanları zorlaşmışken pasaport üretiminin ülkemizde yapılabilecek gerekli altyapısını kurduk. Yerli ve milli pasaport üretimine geçeceğiz." konularına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli pasaportun Ağustos ayından itibaren verileceğini de açıkladı. 

Yerli Pasaport Üretimi

Yerli pasaport alımları Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne ait resmi siteden gerçekleşecek. 

Gizem Eroğlu
gizemeroğlu@haber35.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal