Babalar Günü ne zaman, hangi gün ve hangi ayda?

Mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanırken, gözler Babalar Gününe çevrildi. 8 Mayıs günü Anneler Günü kutlamaları yapılırken Babalar Günü ne zaman, hangi ay soruları sıklık kazandı. Kişinin en önemli değerlerinden olan anneler ve babalara özel tanınan günler kutlanmaya devam ediyor. 2022 Babalar Günü ne zaman? Babalar Günü hangi ay?

09.05.2022-23:02 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-23:02) Babalar Günü ne zaman, hangi gün ve hangi ayda?

Yaş fark etmeden babaları mutlu etmek için yapılan sürprizler ve hediyeler özel günlerde ortaya çıkmaktadır. Anneler Gününü geride bırakırken gözler Babalar Gününe çevrildi. Peki Babalar Günü ne zaman? 2022 Babalar Günü hangi ay? İşte detaylar...

Babalar günü ne zaman?

Her yıl olduğu gibi bu yılda Haziran ayının üçüncü haftasının Pazar günü Babalar Günü ilan edilmiştir. 2022 yılında ise Babalar Günü 19 Haziran 2022 Pazar gününe denk gelerek kutlamalar yapılacaktır.

Babalar günü ne zaman?

Babalar Günü tarihçesi

Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarı Babalar günü olarak ilan edildi.

Sonora Smart Dodd isimli bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünerek Babalar Günü için teklif sundu. Çünkü Dodd'un babası anneleri olmadan çocukları tek başına büyütmüştür. Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımladı. 1972 senesine gelindiğinde de Babalar Günü başkan Richard Nixon'ın kararı üzerine ABD'de babalar günü ilan edildi. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal