Yerli Otomobilin Şarj İstasyonları Kuruluyor

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından geliştirilen Yerli Otomobil’in çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Türkiye’nin elektrikli otomobil altyapısının eş güdümlü ilerletildiği bu aşamada elektrikli şarj istasyonlarının kurulumu ile alakalı TOGG anlaşmaya vardı.

21.02.2020-14:04 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-17:30)

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun katılımcalarından Zorlu Holding’in geliştirmelerini yürüttüğü şarj istasyonları Türkiye Petrolleri ile işbirliği anlaşması yaptı. Bu kapsamda şarj istasyonlarının alt yapısı işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecek.

Zorlu Hoding’in şarj istasyonları, yapılan anlaşmayla çerçevesinde Türkiye Petrolleri’nin akaryakıt istasyonlarına yerleştirilmeye başlandı. Şarj istasyonlarının ilk etabında İstanbul Bağdat Caddesi, Çorum ve Ankara’nın Etimesgut ilçelerinde yer alan Türkiye Petrolleri akaryakıt istasyonlarına kuruldu. Kurulan ilk üç istasyondan sonra, hızlıca istasyon sayısı 10’a çıkarılacak.

Yerli otomobilin şarj istasyonlarının kurulması için yapılan anlaşma sonrası Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman açıklama yaptı. Salman, elektrikli araçlara şarj istasyonu hizmeti vermek için 2018 yılında Zorlu Enerji Çözümleri’ni kurduklarını kaydetti.

Zorlu Enerji Ticaret Direktörü İnanç Salman’ın ifadelerine göre, Zorlu grubunun şu anda 38 farklı şehirde şarj istasyonu bulunuyor. Toplamda şimdiye kadar Zorlu Şarj İstasyonları 160 istasyonda 296 şarj soketi ile hizmet veriyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal