Yerli Aşının Faz 2 Çalışmalarında İlk Aşı Uygulandı

Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için geliştirilen yerli aşı adayının faz-2 çalışmalarının ilk dozu gönüllü olan kişilere uygulanmaya başlandı.

11.02.2021-07:57 - (Son Güncelleme: 11.02.2021-07:57) Yerli Aşının Faz 2 Çalışmalarında İlk Aşı Uygulandı

Erciyes Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, 5 Kasım 2020 tarihinde yerli olan inaktif aşı adayının  faz-1 çalışmalarına başlandığı duyurulmuştu.

ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi'nde (ERAGEM) Kovid-19’a karşı geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın (TÜSEB) desteklediği inaktif aşı adayının faz-2 çalışmaları kapsamında ilk dozu ERÜ İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (İKUM) gönüllü olan bir kişiye uygulandı.

‘GÖNÜLLÜ OLMAKTAN MUTLU VE GURURLUYUM’

Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen aday aşının faz-2 doz uygulama gönüllüsü, gönüllü olarak aşı çalışmalarına katılmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu, yerli aşının gurur verici olduğunu söyledi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise Kovid-19’a karşı geliştirilen yerli aşının faz-1 çalışmalarının bittiğini, faz-2 çalışmalarının ise halihazırda sürdüğünü belirtti.

Bugün yeni bir kademeye geçtiklerini belirten Çalış, şu ifadeleri kullandı:

‘Bugün çok şükür faz-2 aşamasının gönüllü dozlamasına geçmiş olduk. İnşallah faz-2 çalışmasının da faz-1 çalışmasında olduğu gibi başarılı geçeceğini ümit ediyorum.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Elimizden gelen gayreti Erciyes Üniversitesi olarak, Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yapmaktayız. Zaten aşı adayımız Sağlık Bakanlığı ile TÜSEB tarafından desteklenen bir aşı adayıdır.

250 GÖNÜLLÜYE AŞI UYGULANACAK

Biz protokol kapsamında Sağlık Bakanlığı TÜSEB'e devretmiş olduk ama faz-1 ve faz-2 çalışmalarını üniversitemizde devam ettiriyoruz. İnşallah ümidimiz en kısa zamanda yerli aşımıza ulaşmak olacak.’

ERÜ tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen inaktif aday aşısı faz-2 çalışmaları kapsamında 250 gönüllüye aşı uygulaması yapılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal