Yerli Aşı Faz1’in Çalışması Başlıyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalar devam ediyor. Yerli aşı üretimine yoğunlaşan ülkemizde Faz1 aşısı çalışmaları başlıyor.

20.04.2021-12:57 - (Son Güncelleme: 20.04.2021-14:28) Yerli Aşı Faz1’in Çalışması Başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Faz1 aşısı hakkında açıklamalarda bulundu. Oktay, çarşamba günü Faz 1 aşamasına başlayacağının müjdesini verdi.

Aşı çalışmalarında ciddi mesafe kat edildiğini ve klinik aşamaya gelmiş durumda olan çalışmaları sıkı takip ettiklerinin altını çizen Oktay, şunları söyledi:

‘Bugün de güzel bir haberimiz var. Selçuk Üniversitesi'nden Prof. Dr. Osman Erganiş hocamızın geliştirdiği aşı adayının klinik öncesi aşamayı tamamladığı ve Faz 1 aşamasına başlayacağı haberini aldık. Kısmet olursa çarşamba günü Faz 1 uygulaması başlamış olacak.’

Erciyes Üniversitesi'ndeki Aşının Faz 3 Çalışması Yakında Başlayacak

Koronavirüse karşı halihazırda 18 yerli aşı çalışmasının bulunduğunu ve bunlardan 7'sinin ümit verici olduğunu dile getiren Oktay, 7 aşı içinde 4'ünün klinik uygulama aşamasında bulunduğunu belirtti.

Fuat Oktay, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aykut Özdarendeli tarafından geliştirilen aşının son klinik aşama olan Faz 3 aşamasına çok yakında geçeceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal