Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada En Çok Aşı Çalışması Yürüten 3'üncü Ülkeyiz

TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı çalışmaları hakkında konuşarak, ‘Üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir’ dedi.

28.01.2021-14:44 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-14:44) Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada En Çok Aşı Çalışması Yürüten 3'üncü Ülkeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Yerli aşıya da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin en çok aşı üreten 3. ülke konumunda olduğunu vurgulayarak, '3 yenilikçi aşımız faz aşamalarına başlamak üzeredir. Yenilikçi aşı adayların yerli ve milli üretimi konusunda özel sektörü seferber ettik' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu ile bilim seferberliği başlattık. 436 araştırmacımız, aşı ve ilaç geliştirme odaklı 17 proje yürütüyor’ dedi.

‘EN ÇOK AŞI PROJESİ YÜRÜTEN 3'ÜNCÜ ÜLKE DURUMUNDAYIZ2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs aşısı çalışmaları hakkında şöyle konuştu:

‘Üç yenilikçi aşı adayımız, faz çalışmalarına başlama arifesindedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Amerika ve Çin'den sonra Kovid-19 konusunda en çok aşı projesi yürüten 3'üncü ülke durumundayız.

‘EN AZ 100 ARAŞTIRMACIYI ÜLKEMİZE KAZANDIRACAĞIZ’

Bu yıl içerisinde yeni bir çağrı daha açarak alanının en iyisi en az 100 araştırmacıyı da ülkemize kazandıracağız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal