Yerinde Aşı Uygulaması Nedir, Başvuru Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sigortaya bağlı çalışanların aşı randevusu alabileceğini söylemesinin ardından Twitter üzerinden yerinde aşı uygulaması ile ilgili açıklamada bulundu. Peki, yerinde aşı uygulaması nedir?

15.06.2021-16:59 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-16:59)

Biontech aşılarının tedarikinin sağlanmasının ardından çok hızlı bir biçimde çalışmalara başlayan Sağlık Bakanlığı, pek çok meslek için aşı sınırını kaldırmış durumda. Dün yapılan açıklama ile birlikte tüm sigortalı çalışanlara aşı hakkı verilmiş durumda. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapmış olduğu açıklama ile aşı hızını artırmak için 'Yerinde Aşı' uygulamasının başlatıldığını ifade etti. Bunun neticesinde toplum içerisinde oluşan 'Yerinde Aşı uygulaması nedir?' 'Yerinde Aşı uygulamasına nasıl başvurulur?' gibi soruların yanıtlarını haberimiz içerisinde bulabilirsiniz...

MOBİL TİMLER KURULUYOR

Son bir hafta pek çok farklı meslek grubu için aşı randevusu açıldı. Aşı çalışmalarını hızlı bir biçimde tamamlayabilmek için yaş sınırı da 14 Haziran tarihinden itibaren 40 yaş üzerine kadar çekildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden dün yapmış olduğu açıklama ile 15 Haziran tarihinden itibaren de tüm sigortalı çalışanların aşı randevusu alarak aşı olabileceklerini ifade etti.

Aşılama hızını yükseltmek için çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Bakan Fahrettin Koca; bugün bir haber paylaşımı daha gerçekleştirdi. Bakan Koca yapmış olduğu açıklama içerisinde; 'Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek.' ifadelerini kullandı.

YERİNDE AŞI UYGULAMASI NEDİR?

Yerinde Aşı, randevu alıp hastaneye giderek aşı olma durumu ya da zamanı olmayanlar için sağlık ekiplerinin vatandaşın bulunmuş olduğu yere gelerek yapmış oldukları aşı uygulaması olarak ifade ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklamaya göre; Organize Sanayi Bölgeleri’nde çalışan kişiler, hastaneye gitmek zorunda olmadan isterler ise 'Yerinde Aşı' uygulaması ile iş yerinde aşı olabiliyor.

YERİNDE AŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Yerinde Aşı uygulaması için başvuruları MHRS sistemi üzerinden ya da ALO 182 hattının aranması ile aşı randevusu alma işlemi esnasında ifade ederek yapabilirsiniz.

TÜRKİYE'DE NE KADAR AŞI YAPILDI?

Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesindeki verilere göre, şu ana kadar toplamda 35 milyon 269 bin 760 kişiye aşı yapılmış durumda.

Bunlardan 21 milyon 377 bin 69 kişi ilk dozunu, 13 milyon 892 bin 691 kişi de ikinci doz aşısını yaptırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal