Yerel seçim sonrası Dolar - Euro kurunda ortalık karıştı! SEÇİM SONUÇLARI ORTALIĞI FENA KARIŞTIRDI

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları dün akşam itibariyle açıklandı. Peş peşe gelen sonuçlar ise Dolar ve Euro kurunda ortalığı karıştırdı. Sonuçlar açıklanmaya başladıkça, hareketlilik Dolar ve Euro kurunu buldu. İşte 2024 yerel seçim sonrası güncel Dolar ve Euro fiyatları…

01.04.2024-17:22 - (Son Güncelleme: 01.04.2024-17:22) Yerel seçim sonrası Dolar - Euro kurunda ortalık karıştı! SEÇİM SONUÇLARI ORTALIĞI FENA KARIŞTIRDI

Yerel seçim sonuçlarının tümünün açıklanmasından sonra ilk gün piyasanın işlem detayları büyük bir merakla araştırılmaya devam ediliyor. Özellikle Dolar ve Euro yatırımında bulunan vatandaşlar, yerel seçimlerin kurları nasıl etkilediğini an ve an takip ediyor. Seçimden sonra ilk gün ABD Doları 32,4 TL’den işlem görmeye devam ederken, Avroya baktığımızda ise güncel olarak 34,9 TL'den satılmaya devam ediliyor.

Yerel seçim sonrası Dolar - Euro kurunda ortalık karıştı! SEÇİM SONUÇLARI ORTALIĞI FENA KARIŞTIRDI 

Yerel seçim sonrası Dolar ve Euro kaç TL?

Pek çok para piyasası ve yatırım uzmanı, yerel seçim sonrasında Dolar ve Euro kurunda değişiklikler olacağını aktarmıştı. Vatandaşlar seçim öncesinde yatırım yaptıkları kurları bozdurmak ile bozdurmamak arasında gidip geliyordu. Kimi yatırımcı bozdurma tavsiyesinde bulunurken, kimi yatırımcı ise Dolar ve Euro'yu uzun süreli hesaplarda tutulması gerekliliğinin önemine vurgu yapmıştı. Seçim sonrasında ilk işlem günü ise Dolar ve Euro kuru en çok araştırılan konular arasında yer aldı. Serbest piyasa kapsamında 32,4240 TL’den alımı yapılan dolar, 32,4260 TL’den satılmaya devam ediliyor. Dolar geçtiğimiz haftayı 32,46 seviyesiyle kapatmıştı. Seçimin ilk gününün dolarda düşüş ivmesini beraberinde getirdiğini söyleyebiliriz. 

Doların yanı sıra avro da aynı şekilde haftaya düşüş ivmesiyle başladı. 34,9740 TL'den alınabilen avro, 34,97 60 TL’den satılmaya devam ediliyor. Cuma günü avronun satış fiyatı ise 35,0580 TL olarak açıklanmıştı. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal