Yerel seçim için Hatay bilmecesi devam ediyor: Bu seferde Volkan Demirel’in ismi zikrediliyor!

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Gözler deprem bölgesinde çıkacak belediye adaylarına çevrildi. Toplum nezdinde en çok konuşulan şehir ise Hatay oldu. CHP mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday gösterirken, bazı isimlerin adı daha çok zikreder oldu. Lütfü Savaş, Gökhan Zan, Haluk Levent derken şimdi de Volkan Demirel çıkışı gündeme geldi.

13.02.2024-10:10 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-18:14)

TV ekranlarında sıklıkla gördüğümüz hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, gönlündeki adayın Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel olduğunu söylerken "Volkan Demirel aday olsaydı, seçimi de kazanırdı" görüşünde bulundu. Şen, Gökhan Zan'ın adaylığıyla ilgili de dikkat çeken cümleler sarf etti.

Lütfü Savaş’ın adaylığı tepki gördü!

Seçim öncesi muhalefetin Hatay bilmecesi devam ediyor. 6 Şubat depremlerinde en çok yıkımın yaşandığı şehirlerden olan Hatay’da CHP mevcut başkan Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstermesi tepkileri beraberinde getirdi. 

Ersan Şen’den dikkat çeken isim!

Hatay belediye başkan adayı

Lütfü Savaş'ın adaylığından vazgeçilmemesi sonrası 14 Mayıs'taki seçimlerde yüzde 9'a yakın oy alan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İYİ Parti'den ayrılan eski milli futbolcu Gökhan Zan'ı aday gösterdi. TİP, Savaş'ın adaylığının geri çekildiği takdirde fedakarlık yapacaklarını duyurdu. Zan'ın adaylığı sonrası siyaset meydanlarında hesaplar değişirken, Ersan Şen'den ise dikkat çeken Volkan Demirel çıkışı geldi. Şu an ki Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve TİP’den aday Gökhan Zan'ın adaylıkları hakkında değerlendirmelerde bulunan Şen, "Benim gönlümden geçen aday ise Beşiktaşlı olmama rağmen Volkan Demirel'dir. Hatayspor'un Teknik Direktörü Volkan Demirel aday olsaydı, seçimi de kazanırdı" şeklinde konuştu.

Şen’den Gökhan Zan yorumu!

Hatay belediye başkan adayı

Gökhan Zan’ın seçimi kazanacağı yönünde iddiada bulunamayacağını belirten Şen "Çünkü gördüğümüz kadarıyla onun üzerinden ayrı bir tartışma yürüyor. Yani zor bir durum. "TİP'ten aday olması, CHP ile karşı karşıya kalması... Çünkü TİP'ten aday olursan nereden oy alacaksın? CHP'den oy alacaksın" dedi.

Haluk Levent'e adaylık teklifi!

Hatay belediye başkan adayı

Öte yandan CHP'nin yerel seçimlerde Hatay'da adaylık için Lütfü Savaş yerine Haluk Levent'e adaylık teklifi götürmesi siyaset kulislerinde hareketliliğe neden olmuştu. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil" açıklamasında bulunurken, CHP’den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında Haluk Levent'ten yanıt gecikmemişti: "Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var" diyerek süreçte yaşananları sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal