Yerebatan Sarnıcı nerede? Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2022! Nasıl gidilir? Müze kart geçerli mi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun restorasyonu konusunda açıklamalar yaptığı Yerebatan Sarnıcı son günlerin araştırılan yerleri arasında yer alıyor. Peki Yerebatan Sarnıcı nerede? Nasıl gidilir? Müze kart geçerli mi? İşte Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2022...

23.07.2022-09:37 - (Son Güncelleme: 23.07.2022-09:37)

İstanbul’daki önemli kültürel yerlerden birisi olan Yerebatan Sarnıcı yakında ziyaretçileriyle buluşacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yerebatan Sarnıcı’ndaki restoran çalışmalarının sona erdiğini açıklamıştı. Bu açıklama ile beraber Yerebatan Sarnıcı hakkındaki araştırmalar son günlerde yoğunlaşmaya başladı. Peki Yerebatan Sarnıcı nerede? Nasıl gidilir? Müze kart geçerli mi?

Yerebatan Sarnıcı nerede?

Yerebatan Sarnıcı İstanbul’un Avrupa yakasında yer alan bir yapıdır. İstanbul’un en büyük kapalı sarnıcı olarak bilinen Yerebatan Sarnıcı’na girişler Ayasofya binasının güneybatısındaki küçük binadan yapılır.

Sütun bir orman görünümünde olan Yerebatan Sarnıcı’nın tavanı tuğla ile örülü ve çapraz tonozludur.

Yerebatan Sarnıcı’nın açık adresi ise Yerebatan Cad. Alemdar Mah. 1/3 34410 Sultanahmet-Fatih/İSTANBUL’dur. 

Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı ne zaman yapıldı?

Yerebatan Sarnıcı, Bizans İmparatoru I. Justinianus (527-565) döneminde inşa edildi. Suyun içinden çıkan pek çok mermer sütun nedeniyle halk arasında Yerebatan Sarayı olarak adlandırılmaktadır.  Sarnıcın bulunduğu yerde daha önce bir bazilika bulunduğundan ötürü yapı Bazilika Sarnıcı olarak da adlandırılır. Ayrıca sarnıç Dan Brown'un Cehennem adlı romanına da konu olmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Kültür A.Ş.’in işlettiği Yerebatan Sarnıcı ulusal ve uluslararası pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. 

Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2022

BB Kültür AŞ’de yer alan bilgilere göre 2022 yılında sarnıca giriş ücretleri şöyle;

Yerli Ziyaretçi: 50,00 TL

Yabancı Ziyaretçi: 190,00 TL

Öğrenci, Öğretmen ve Askeri Personel: 20,00 TL

Yerebatan Sarnıcı’na girişlerde kredi kartı ve nakit TL geçerlidir. Döviz kabul edilmemektedir. Kurum Kültür Bakanlığı’na bağlı olmadığı için Müze Kart da geçerli olmamaktadır. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal