25.06.2022-17:20 (Son Güncelleme:25.06.2022-17:38)


1

16 YAŞINDA SAHNEYE ÇIKTI

16 YAŞINDA SAHNEYE ÇIKTI

İlk eğitimini annesinden alan Esengül, daha sonra da birçok müzisyenden eğitim almış. Daha 16 yaşındayken Lunapark Gazinosu'nda Emel Sayın'ın alt kadrosunda çıkmaya başlamış. Esengül, bu gazinoda çıkar çıkmaz başka bir gazinodan teklif almış ve Bebek Gazinosu'nda assolist olarak sahnelerin tozunu attırmaya başlamıştır. Bu genç ve güzel kadın o dönemlerin en gözde isimlerindendi. Esengül 24 eylül 1954 yılında İstanbul'da doğdu.



2

HIZLI BİR AŞK HAYATI VARDI

HIZLI BİR AŞK HAYATI VARDI

Peşinden koşmayan gazino yoktu. Esengül'ün müzik kariyerinin yükselişi de çok hızlı oldu. Kısa sürede birçok başarıya imza atmış. Hayatını çok hızlı yaşadığı söylenilen Esengül genç yaşta yaşamını yitirmiş. Aşk hayatında da hızlı bir isimmiş Esengül. Zira kendisi ilk eşi Orhan Akçınar'dan boşanmış daha sonra Adnan Şenses ile imam nikahı kıymış Adnan Şenses'in ardından da birlikte olduğu futbolcu Tayfun Kalkavan ile de aşkı kısa sürmüş. İlk 45'lik plağını "Aşkımı Süpürmüşler" çok beğenilince gazinolarda çalışmaya başlamıştır.



3

16 yaşında başladı

16 yaşında başladı

Esengül, 16 yaşındayken Lunapark Gazinosu'nda Emel Sayın'ın alt kadrosunda çıkmaya başlamış.



4

Müzik kariyeri

Müzik kariyeri

Esengül'ün müzik kariyeri kadar aşka hayatı da hızlıydı.



5

Aşk hayatı

Aşk hayatı

Esengül, Orhan Akçınar ve Adnan Şenses'den sonra futbolcu Tayfun Kalkavan ile birlikte oldu. Esengül'ün hayatı 1979 yılında değişti. Oflu İsmail Hacısüleymanoğlu sahne aldığı gazinoya geldi.



6

Gözünün önünde 2 kişi öldürüldü

Gözünün önünde 2 kişi öldürüldü

Esengül'den bir parça söylemesini isteyen Hacısüleymanoğlu, Esengül'den 'Repetuarımda bu şarkı yok' yanıtını alınca silah çekip gazinodaki 2 kişiyi öldürmüş. Rivayete göre de Esengül, hem Oflu İsmail ile hem de gazino sahibiyle ilişki kurmuş. Bu sırrın ortaya çıkmasıyla birlikte de bu olay yaşanmış. Gazeteler de olayla ilgili 'bir şarkı yüzünden iki cana kıyıldı' başlığını atmış. Fakat durumun sadece şarkı meselesi olmadığı, Oflu İsmail'in yeni kurduğu ajansı gazino sahibinin istememesi ve Esengül'ü ajansa bağlamak istememesi olduğu söyleniyor.



7

25 yaşında hayatını kaybetti

25 yaşında hayatını kaybetti

Birçok suçtan da yargılanan Oflu İsmail, bu olayın ardından yurt dışına kaçmış ve 36 yıl hapis cezası almış. Esengül, bu olaydan 20 gün sonra yine haberlere konu olmuş fakat bu sefer ölüm haberiyle. Sanatçı, kardeşi ve arkadaşlarıyla birlikte trafik kazası geçirmiş ve Esengül daha 25 yaşındayken hayatını kaybetmiş. Yakınları bu kazanın sıradan bir trafik kazası olmadığını, Esengül'ün öldürüldüğünü söylüyormuş.



8

Mafya tarafından öldürülmüş

Mafya tarafından öldürülmüş

Kimse eceliyle öldüğüne inanmıyormuş. Ölümünden yıllar sonra da kazayla ilgili bir devlet raporunda 'mafya tarafından trafik kazası süsü verilmiş olan cinayet' olduğu yazıyormuş. Esengül'ün yeraltı dünyasıyla ilişki içinde olduğu hatta zamanında emniyetin takibinde olduğu da söyleniyor. Bu ne kadar doğrudur bilemiyoruz tabii. Bununla ilgili net bir bilgi yok. Bir şehir efsanesine göre de Esengül aslında ölmemiş ve mafyadan kurtulmak için trafik kazasında öldü denilerek yurt dışına kaçmış.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR