Yeniden Refah Partisi’nden İstanbul hamlesi: Aday açıklaması için saat verildi

AK Parti ile yaptığı işbirliği görüşmelerinden herhangi bir sonuç çıkaramayan Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarıyla seçime katılacağı iddia edildi. Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın adayları bugünkü MYK toplantısında açıklaması bekleniyor. İşte detaylar…

09.01.2024-11:24 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:35) Yeniden Refah Partisi’nden İstanbul hamlesi: Aday açıklaması için saat verildi

Genel seçimlerde AK Parti ile ittifak halinde olan Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışacağı iddia edildi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanları toplantısında "Pazartesi günü son nokta konulmuş olacak, bir anlaşma söz konusu olmazsa bizim Ankara, İstanbul ve İzmir’de de belediye başkan adaylarımızla seçimlere gireceğiz" sözleri sonrasında yeni bir gelişme daha yaşandı.

Adaylar bugün açıklanacak

Pazartesi günü AK Parti ile görüşen YRP’nin görüşmeden adaylar konusunda bir anlaşma sağlayamadığı ifade edildi. Anlaşma çıkmaması üzerine Yeniden Refah Partisi'nin İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçime girmeye hazırlandığı ve bugün Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından saat 15:00'te kararın açıklanacağı konuşuluyor.

Yeniden Refah Partisi

İstanbul’da kim aday olacak?

Yeniden Refah Partisi temsilcilerinin, İstanbul’da Necmettin Erbakan’ın damadı ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz’ü aday göstermeye hazırlandığı öne sürüldü. Altınöz, eşi Elif Erbakan'la birlikte AK Parti ile ittifaka karşı çıkıyor.

Canlı yayında açıkladı: İttifak olmayacak

TV100 canlı yayınında YRP ile AK Parti arasında ittifak olmayacağını duyuran Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, "Yeniden Refah Partisi'nden çok önemli bir isimle görüştüm. Görünen o ki ittifak olmayacak. Kendi adaylarımızla çıkacağız. İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla seçime girecekler. Bugün sayın Fatih Erbakan son gün kararımızı vereceğiz demişti." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal