Politico dergisinden şok iddia: ABD savaş hazırlığı yapıyor

Politico dergisinin iddiasına göre ABD, Gazze’deki savaşın genişlemesi ihtimaline karşı savaş hazırlığı yapıyor. İşte detaylar…

09.01.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 09.01.2024-17:35) Politico dergisinden şok iddia: ABD savaş hazırlığı yapıyor

İsrail ile Gazze arasındaki savaşın genişleme ihtimali göz önünde tutuluyor. Savaşta İsrail tarafında yer alan ABD ile ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. 

Politico dergisinin iddiasına göre, savaşın genişlemesi 2024 yılı içerisinde yapılacak ABD başkanlık seçiminde Biden’ı zor duruma sokabilir. Dergi bu iddiasını "Gelişmeler Başkan Joe Biden'ı, can yakıcı bir seçim kampanyasının ortasında, karmaşık bir Orta Doğu çatışmasının merkezine koyabilir." sözleriyle dile getirdi.

Biden savaş hazırlığında 

Haber7’nin yer verdiğine göre; Biden yönetimi, Gazze’de devam eden savaşın daha geniş bir bölgeye yayılma ihtimaline karşılık olarak olası senaryolara karşı planlar yapmaya başladı. 

Hedefler hazırlandı

Üç ABD'li yetkilinin bilgisi doğrultusunda, ordu, Kızıldeniz'de ticari gemilere saldıran İran destekli Husi militanlarına karşı misilleme planları üzerinde çalışıyor. Bu planlar, Yemen'deki Husi hedeflerini vurmayı içeriyor, ki bu daha önce ordunun sunduğu bir seçenekti. 

Savaş Uçağı ABD

Aynı yetkililer, istihbarat birimleri ise Irak ve Suriye'de ABD'ye yönelik olası saldırıları öngörmeye ve savuşturmanın yollarını aramaya devam ediyor. Ayrıca, Husi militanlarının gelecekteki hedeflerini belirlemeye yönelik çabalar sürdürülüyor. Politico'ya göre ABD, Tahran'ı vekalet saldırılarını azaltmaya çağırarak bu konuda aylardır gizli diplomasi yürütüyor. Ancak yetkililer, grupların saldırılarını azaltmaya dair herhangi bir işaret görmediklerini ve şiddetin önümüzdeki günlerde daha da artabileceğinden endişe duyduklarını ifade ediyor.

Biden gerilimin ortasında seçime girecek

ABD’de yapılacak seçim öncesinde kampanya sezonunun kızıştığı bir dönemde yaşanan Orta Doğu gelişmeleri, Biden yönetimini içinden çıkılması zor bir duruma getirdi. Yetkililer, son birkaç gün içinde Irak, Lübnan ve İran'da yaşanan bir dizi çatışmanın ardından, daha geniş çatışma potansiyelinin arttığını söyledi. Politico bu adımların yönetimi Gazze'deki savaşın resmi olarak şeridin sınırlarının çok ötesine tırmandığına ikna etti ki bu ABD'nin aylardır kaçınmaya çalıştığı bir senaryoydu.

Yaklaşan Amerikan seçimlerinde 'ABD toprakları dışındaki savaşlara ne kadar müdahil olmalı?' sorusunun kritik olabileceği yorumunu yapan dergi, mevcut tabloda ABD'nin eninde sonunda savaşa müdahale edeceği korkusunun Washington'a yansımalarını yazdı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal