Yeni Zelanda'da Yeni Covid-19 Vakası Görülmedi

Yeni Zelanda'da mart ayının ortasından şu ana kadar ilk defa son bir gün içerisinde yeni tip coronavirüs vakası tespit edilmedi.

04.05.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-09:46) Yeni Zelanda'da Yeni Covid-19 Vakası Görülmedi

Yeni Zelanda'da mart ayının ortasından şu ana kadar ilk defa son bir gün içerisinde yeni tip coronavirüs vakası tespit edilmedi.

New Zealand Herald'ın servis ettiği habere göre, ülkede yaklaşık 50 gündür ilk defa uygulanan testler neticesinde kimse de coronavirüse rastlanmadı.

Yeni Zelanda Sağlık Genel Direktörü Dr. Ashley Bloomfield, konuya ilişkin açıklamasında, ülkede yeni yeni tip coronavirüs vakası tespit edilmediğini, toplam kaydedilen ve şüpheli vaka sayılarının dün ile aynı kaldığını ifade etti.

Verilerin cesaret verici olduğunu fakat sonucun "zamanda bir anı yansıttığını" kaydeden Dr. Bloomfield, "Bu konudaki disiplini sürdürmek ve uyanık olmak bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.

Dr. Bloomfield, bu sonucun "bir kutlama nedeni ve bütün ülkenin çabalarının simgesi" olduğunu dile getirdi.

Ülkede şu ana dek bin 487 kişide coronavirüs tespit edilirken, coronavirüs kaynaklı 20 can kaybı yaşandı, bin 276 kişi ise sağlığına kavuştu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, 27 Nisan'da, ülkesinin coronavirüse karşı savaşı "kazandığını" ifade etmişti.

Yeni Zelanda'da "dördüncü seviyede" yürürlükte olan yasak ve kısıtlamaların yerine geçtiğimiz hafta çalışma, alışveriş, dışarı çıkma ve bazı su sporlarının yapılmasına müsaade eden daha esnek kuralların olduğu "üçüncü seviye"ye geçilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal