ABD'de Coronavirüsün Ardından Katil Arı Paniği

Dünya üzerinde coronavirüsten en çok etkilenen ülke ABD olurken, ülkede şimdi de katil arı paniği yaşanmaya başladı. Washington'da görülen arıların doğu yakasına ulaşmasının an meselesi olduğu belirtildi.

04.05.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-09:35) ABD'de Coronavirüsün Ardından Katil Arı Paniği

Dünya genelinde 3.5 milyondan fazla insan coronavirüs salgınından etkilenirken, salgından en çok etkilenen ülke ABD oldu. ABD'de coronavirüsten etkilenen insan sayısı 1 milyonu geçti. Ülkede salgın henüz kontrol altına alınamazken, şimdi de katil arı paniği yaşanmaya başlandı. Washington eyaletinde görülen arıların ülkenin doğu yakasına ulaşmak üzere olduğu belirtildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan uzmanlar, katil arıların Çin'den gelen kargo uçağı ile ülkeye ulaştığını iddia etti.

Etçil olan arıların Japonya'da her yıl 50 insanın ölümüne yol açtığı belirtilirken, arı uzmanları 2 - 3 yıl içinde arıların ülkenin doğu yakasına ulaşacağını belirtti ve "Yeşilin bol olduğu New York'un dışına ulaşabilirler. Bir koloni haline gelmeleri için birkaç arı yeter." dedi.

"ABD'DE KALICI OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan arıcı Andrew Cote, "Arıların normalde buraya ulaşması yıllar alabilir fakat birinin kamyonunun arkasına yuva yaparlarsa gelmeleri 4 günü bile bulabilir. Her ne olursa olsun bu arılar ABD'de kalıcı olacak gibi görünüyor." ifadelerini kullandı. 

"İNSANLARI ÖLDÜREBİLİR"

Uzmanlar ise bu arıların insanları öldürebildiğini vurguladı ve "Boyu 5 santimetreye ulaşan bu arıların iğneleri peş peşe sokulursa insanları öldürebilir. Bu sebeple bu dev arıların lakabı 'katil arı' olarak da bilinir." şeklinde görüş bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal