Yeni Zelanda Kararını Verdi: Kovid-19 Aşı Sertifikası Dönemi Başlıyor

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgını hakkında çalışmaların devam ettiği Yeni Zelanda’da, aşı sertifikasının kabul edildiği belirtildi.

05.10.2021-10:05 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-10:05) Yeni Zelanda Kararını Verdi: Kovid-19 Aşı Sertifikası Dönemi Başlıyor

Koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken, oldukça kayıp yaşayan Yeni Zelanda, Bakanlar Kurulu kararıyla aşı sertifikası kullanımına onay verdiklerini belirtti. 

KOVİD-19 AŞI SERTİVİKASI ONAYLANDI

Salgınla mücadelede oldukça zorlu günler geçiren Yeni Zelanda, Kovid-19 aşısını yaptırdıklarını kanıtlayacak aşı sertifikasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aşı sertifikasını büyük organizasyonlar için isteyeceklerini belirten Yeni Zelanda Başkanı Ardern, ‘Onları (aşı sertifikalarını) şu anda yüksek risk olarak kabul edilen ortamlardaki riskleri azaltmak için bir araç olarak kullanacağız’ açıklamasında bulundu.

AŞI SERTİFİKASI GELECEK AY KULLANILMAYA BAŞLANACAK

Yeni Zelanda da alınan kararın önümüzdeki ay uygulanmaya başlanacağın ifade eden Arden, ‘Lütfen şimdi aşı olun, yaz yaklaştı. O yüzden tam (çift doz) aşı olun, virüsten tam korunmak ve sevdiğiniz şeyleri yapmak için aralıkta değil bu ay aşı olmanız gerekiyor’ açıklamasında bulundu. 

Vatandaşların merakı üzerine yeni uygulamanın nasıl çalışacağı hakkında detaylı bir bilgilendirmede bulunacaklarını dile getiren Arden, aşı sertifikasının sadece büyük organizasyonlarda kullanılacağını belirtti. Kovid-19 salgınına karşı mücadelede en başarılı ülkeler arasında yer alan Yeni Zelanda’da, son 24 saatte ikisi yurt dışından ülkeye dönenler arasından olmak üzere 26 kişinin testi pozitif çıktı. Toplamda 308 vakanın 27’sinin hastaneden tedavi gördüğü belirtildi. Ülkede, bugüne kadar 4 bin 408 Kovid-19 vakası kaydedilirken virüse yakalananlardan 27’si yaşamını yitirdi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal