Kovid-19'dan Etkilenmeyen İnsanların Sırrı Çözüldü!

Glasgow Üniversitesi'nden salgının seyrini değiştirebilecek bir araştırma haberi geldi. İngiliz basınında yer bulan habere göre, araştırmacılar Kovid-19’a karşı bağışıklığı şekillendirebilen bir geni tespit etti. Detaylar haberimizde...

03.10.2021-10:16 - (Son Güncelleme: 03.10.2021-12:29)

Glasgow Üniversitesi'nden salgının seyrini değiştirebilecek bir araştırma haberi geldi. İngiliz basınında yer bulan habere göre, araştırmacılar Kovid-19’a karşı bağışıklığı şekillendirebilen bir geni tespit etti. OAS1 ismi verilen ve belirli bir proteini kodlayan geni keşfeden araştırmacılar bu gene sahip olan bireylerin Kovid-19’a karşı doğal bir savunma meydana getirdiğini açıkladı.

KOVİD-19’A YAKALANMADIYSANIZ SEBEBİ BU OLABİLİR!

Araştırmanın sonuçları bir bilim dergisinde yayınlandı. Araştırmaya göre, bazı insanlar OAS1'in daha koruyucu bir türünü taşımakta bu tür ise virüsü tespit etmede ve hücresel silahları onunla mücadele etmek için yönlendirmede çok kilit bir rol oynuyor. Diğer bir deyişle OAS1'in daha koruyucu türünü taşıyan kişiler Kovid-19’a karşı çok etkili bir korumaya sahipler. 

OAS1'in daha koruyucu türüne sahip olan kişiler ile olmayan kişiler karşılaştırıldı. OAS1’e sahip olmayan hastaların yoğun bakım ünitesine kaldırılma ya da ölme olasılığının 1,6 kat daha fazla olduğu kanıtlandı. Uzmanlar bu mevcut durumun olası bir mutasyon ile değişebileceğinin altını çiziyor. Çünkü virüsün yeni bir versiyonu OAS1'in daha koruyucu türünü yenmenin bir yolunu bulabilir.

OAS1 NEDİR?

OAS1 geni, viral enfeksiyona karşı bireyde doğuştan gelen bağışıklık tepkisinde yer alan temel proteinler olan 2-5A sentetaz ailesinin bir üyesini kodlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal