Yeni yıl yaklaşıyor araç bulunamıyor: İkinci el araçlar el yakıyor! Krizi fırsata çevirdik

Otomobil bayilerinde sıfır araç kalmaması sebebiyle ikinci el otomobil fiyatları iyice yükseldi. Talebin artmasını fırsat bilen satıcılar fiyat yükseltirken, sıfır fiyatı 450 bin lira olan aracın ikinci eli bile 420 bin liraya çıktı. İşte diğer detaylar...

17.12.2022-10:42 - (Son Güncelleme: 17.12.2022-16:04)

Yeni yıl öncesinde otomobil sektöründe yeniden araç bulamama krizi ortaya çıktı. Bayilerde sıfır araç kalmaması sebebiyle ikinci el araç fiyatlarında da ciddi artışlar yaşandı. 2023 yılında fiyatların artacağının neredeyse kesin olması alıcıları hararet içerisinde ikinci el araçlara yönlendirdi. Talebin artmasını fırsat bilen satıcılar fiyat yükseltirken, sıfır fiyatı 450 bin lira olan aracın ikinci eli bile 420 bin liraya çıktı.

İkinci el araçlar el yakıyor

İkinci el araç fiyatlarına yönelik talebin artması sebebiyle en çok tercih edilen araç modellerinden birisinin iki hafta önceki fiyatı 300-350 bin bandındayken, şimdi 400-450 bin bandına kadar yükseldi.

İkinci El Araç Fiyatları

Bayilerde sıfırı 440-450 bin lira bandında satılan bir aracın 2019 modeli şu anda 420 bin liradan satılıyor. Bayilerde sıfır araç zorlaştıkça ikinci el fiyatları da her geçen gün sıfır araç fiyatlarına da yaklaşmaya başladı.

Krizi fırsata çevirdik

Kanal D Haber’e konuşan bir galerici ise fiyatların artışı ile ilgili ‘Krizi fırsata mı çeviriyorsunuz?’ sorusuna yanıt vererek ‘Kesinlikle yani bunu inkar edemeyiz ki, ufak da bir fırsatçılık yaptık yapmadık değil hani. Yıl sonu geliyor fiyatlar yükselecek çünkü’ ifadelerini kullandı.

İkinci elde hareketlilik var

Bir diğer ikinci el araç satışı yapan kişi ise “İkinci elde bir hareketlilik var. İnsanlar aralık ayı bitmeden yeni sene gelmeden hemen bir araç alımı telaşındalar. Baya bir araç tükettik. Şu anda yerine koymaya araç bulamıyoruz” dedi.

İkinci El Araç Fiyatları-1

İkinci el araç bakmaya gelen tüketiciler ise ‘sıfır araç aradık bulamadık. Biz de ikinci ele bakmaya geldik. Gönlümüze göre buluyoruz da bütçemizi aşıyor’ diyerek piyasanın içinde bulunduğu durumu özetledi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal