Otomobil sektöründe bilinmeyen detay: Yüzde 60 indirimi yakalamak mümkün

Artan araç fiyatlarının dışında araçlar için gerekli olan kasko fiyatları da arttı. Neredeyse araç fiyatlarıyla yarışır hale gelen kasko fiyatları geçen seneye göre yüzde 280 artarken, uzmanlar kaskodaki bazı maddelerden feragat edilerek kasko fiyatlarında yüzde 50-60 oranında bir indirim yakalanabileceğini söylüyor.

13.12.2022-10:34 - (Son Güncelleme: 13.12.2022-16:30)

Enflasyon ve döviz kurunda yaşanan artışların olumsuz etkilediği sektörlerden birisi de otomobil sektörü oldu. Artan araç fiyatlarının dışında araçlar için gerekli olan kasko fiyatları da arttı. Neredeyse araç fiyatlarıyla yarışır hale gelen kasko fiyatları geçen seneye göre yüzde 280 artarken, uzmanlar kaskodaki bazı maddelerden feragat edilerek kasko  fiyatlarında yüzde 50-60 oranında bir indirim yakalanabileceğini söylüyor.

Kasko fiyatları araç fiyatına göre değişiyor

Bazı sürücüler kasko yaptırmaya gittiklerinde geçen yıla kıyasla 10 kat artış gösteren tekliflerle karşılaştığını belirtiyor. Sektör yetkilileri gerçekleşen primler ve poliçe bedelleri üzerinden bakıldığında ortalama yüzde 220 artış olduğunu ifade ediyor. 

Sigorta şirketleri ise bu düşüncenin tam tersinde açıklamalar yapıyor. Yetkililer, kaskonun araç fiyatına oranlanmasına göre bakıldığında 2019 yılına göre düşüş olduğunu ifade ediyor.

Bilinmeyen kasko indirimi detayı

Show Haber'in haberine göre uzman isimler kaskoda yedek araç istenmemesi, 5 bin-10 bin TL'ye kadar ki hasarları araç sahibinin üstlenmesi, yol yardımından feragat edilmesi, Kaza sonrası aracı sigorta şirketinin gösterdiği bir yerde yaptırmak gibi bazı maddelerden feragatla kasko fiyatını yüzde 50-60 düşürebileceği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal