Yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri neler? Yeni yargı paketi ille stokçulara kötü haber!

Artık stokçuluk yapanlara ağır cezalar geliyor.6. yargı paketi yasalaştı. Gayrimenkullerin alım satım işlemleri artık noterlerde yapılırken stokçuluk da ortadan kalkıyor. Yeni düzenlemeler meclisten geçerken stokçular içinde üç yıla kadar hapis cezası kararına varıldı.

24.06.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-09:46) Yeni yargı paketi içeriği ve maddeleri neler? Yeni yargı paketi ille stokçulara kötü haber!

Herkesin en çok sıkıntı yaşadığı konulardan biri de stokçuluk yapılmasıdır. Ürünleri stoklayarak fiyatlarını artıran kişilere artık hapis cezası verilecek. Bu şekilde ürünlerdeki fiyat artışlarının da önüne geçilmesi planlanıyor. 6 yargı paketi kapsamında Meclis’e sunulan paket meclisten onay aldı.Buna göre stokçuluk yapanlara 3 yıla kadar hapis cezası verilecek.

Stokçuluğu ağır cezalar getiriliyor

Stokçuluk yaparak fiyatları artıran kişiler için yeni bir yasa kararı çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde 6. yargı paketi olarak TBMM'ye sunulan bu paket Meclis tarafından kabul edildi.

Birçok kişinin artan fiyatlar nedeniyle zor durumda kaldığı bilinmektedir. Buna göre alınan yeni kararlar doğrultusunda fiyatlardaki etiketleme ve mal hizmetlerde stokçuluk yapan kişilere ağır cezalar getirildi. Ceza kanununda belirlenen bu suçlar için cezalar ağırlaştırıldı.

Stokçuluğa Ağır Cezalar Geliyor

Meclis’e sunulan kanun teklifinde fiyat etiketleme suçunda uygulanacak olan hapis cezası için alt sınır 3 aydan 1 yıla kadar çıkarılırken üst sınır ise 2 yıldan 3 yıla kadar çıkarılacak. Stokçular içinde getirilecek olan hapis cezasının alt sınırı 6 aydan 1 yıla kadar çıkarılırken üst sınırı ise 2 yıldan 3 yıla kadar çıkarılacak.

Stokçulukta suçun örgütlü olarak yapılması durumunda ise cezalar bir buçuk katına kadar çıkarılabilecek. Fiyat etiketleyen ve stokçuluk yapan kişilere bu doğrultuda tutuklama kararı çıkarılacak.

Düzenleme doğrultusunda hakim ve savcı yardımcılığı da hayata geçirilecek. Sınavı kazanan kişilerin Türkiye Adalet Akademisi’nde temel eğitim almasının ardından hakim yardımcısı ve savcı yardımcısı olarak ataması yapılacak.

Ayrıca Meclis’e sunulan yeni teklifle gayrimenkul satışları da artık noterler tarafından yapılacak. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal