Yeni sezonda Avrupa'da Türkiye'yi hangi takımlar temsil edecek? İşte kesinleşen maç tarihleri...

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile karşılaşan Beşiktaş'ın 90+4'te bulduğu golle zafere uzanması sonrası, Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek takımlar netlik kazandı. İşte detaylar...

24.05.2024-12:20 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-14:25) Yeni sezonda Avrupa'da Türkiye'yi hangi takımlar temsil edecek? İşte kesinleşen maç tarihleri...

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında oynanan kupa finali nefesleri kesti. Büyük bir mücadeleye sahne olan maçta, siyah-beyazlılar rakibini 3-2'lik skorla geçerek Türkiye Kupası'nı 11. kez müzesine götürdü. Bu zaferin ardından Beşiktaş, Avrupa'da boy gösterecek takımlar arasına katılmaya hak kazandı.

Şampiyonlar Ligi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışı, ligin son haftalarına damgasını vurdu. Şampiyonluk ipini göğüsleyen takım, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak ve Avrupa'nın zirvesindeki yerini korumak için mücadele edecek. Sezonu ikinci sırada tamamlayan ekip ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayacak ve gruplara kalmak için ter dökecek.

UEFA Avrupa Ligi

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nı kazanması, UEFA Avrupa Ligi'nde boy göstermesini sağladı. Kara Kartallar, play-off turunda mücadele edecek ve adını gruplara yazdırmak için sahaya çıkacak.


Trabzonspor ve Başakşehir

Süper Lig'de sezonu üçüncü sırada tamamlayan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan başlayacak ve gruplara katılmak için mücadele edecek. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde yer almasıyla birlikte, Avrupa kupalarına Konferans Ligi'nden katılacak olan Başakşehir ise 2. Ön Eleme Turu'nda sahaya çıkacak.

Maç tarihleri:

Avrupa kupalarında mücadele edecek olan takımların ilk maçlarına çıkacağı tarihler de netlik kazandı. Şampiyon takım, 20 Ağustos'ta play-off maçıyla sezonu açacak. İkinci sıradaki ekip ise 23 Temmuz'da 2. Ön Eleme Turu'nda sahaya çıkacak. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki ilk maçı 22 Ağustos'ta gerçekleşecek. Trabzonspor ve Başakşehir ise 25 Temmuz'da Avrupa kupalarındaki ilk maçlarını oynayacaklar.

Bu sezon Türk takımlarının Avrupa'daki performansı ve maç tarihleri, futbolseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. 

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal