Türkiye Kupası gol düellosuyla sahibini buldu: Beşiktaş Trabzonspor’u son dakika golüyle devirdi

Ziraat Türkiye Kupası final maçında Beşiktaş ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan final maçında gol düellosu yaşanırken gülen taraf son dakikada attığı golle maçı 3-2 kazanan Beşiktaş oldu.

24.05.2024-10:09 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-17:42) Türkiye Kupası gol düellosuyla sahibini buldu: Beşiktaş Trabzonspor’u son dakika golüyle devirdi

Süper Lig’de başarısız bir sezon geçiren Beşiktaş ile Trabzonspor, sezonun telafi ödülü olarak kabul edilen Ziraat Türkiye Kupası final maçında karşı karşıya geldi. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda on binlerce taraftarın takip ettiği karşılaşmada kazanan taraf son dakikada attığı golle maçı 3-2 kazanan Beşiktaş oldu. 

Beşiktaş Trabzonspor’u son dakika golüyle devirdi

Beşiktaş, Trabzonspor'u 3-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Maçın ilk golü Trabzonspor'dan geldi; Paul Onuachu'nun 14. dakikada attığı golle bordo-mavililer öne geçti. Ancak Beşiktaş, Rachid Ghezzal'ın penaltı golüyle dengeyi sağladı. İkinci yarıda ise Salih Uçan'ın golüyle Beşiktaş öne geçti. Son dakikalarda Nicolas Pepe'nin golüyle Trabzonspor bir kez daha beraberliği yakaladı. Maçın son anlarında ise Al Musrati'nin golüyle Beşiktaş, zorlu mücadeleden 3-2 galip ayrıldı.

Türkiye Kupası gol düellosuyla sahibini buldu: Beşiktaş Trabzonspor’u son dakika golüyle devirdi

Beşiktaş 11. kez şampiyon

Siyah-beyazlılar, son Türkiye Kupası zaferini 2020-2021 sezonunda elde etti ve kulüp tarihindeki 11. şampiyonluklarına ulaşmış oldular. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki ekip, 1 Süper Lig ve 2 Süper Kupa zaferinden sonra bu turnuvada da zirveyi hedefliyordu ancak Trabzonspor'un önünde istedikleri gibi gitmedi. Beşiktaş, kupaya 5. turdan katıldı ve Eyüpspor, Bitexen Antalyaspor, TÜMOSAN Konyaspor ve MKE Ankaragücü gibi takımları eleyerek finale yükseldi. Diğer yandan, bordo-mavililer 4. turdan itibaren mücadeleye dahil oldu ve Ahlatcı Çorum FK, Manisa FK, Gençlerbirliği, RAMS Başakşehir ve VavaCars Fatih Karagümrük gibi rakipleri saf dışı bırakarak finale adlarını yazdırdılar.

İstatistikler

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Ali Şansalan, Serkan Ok, Serkan Olguncan

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Necip Uysal (Dk. 90+6 Worrall), Colley, Masuaku, Al-Musrati, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Ghezzal (Dk. 64 Rashica), Muçi (Dk. 90+6 Semih Kılıçsoy), Muleka (Dk. 75 Aboubakar)

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Meunier, Denswil, Mendy, Eren Elmalı, Berat Özdemir (Dk. 68 Pepe), Umut Güneş (Dk. 83 Umut Bozok), Visca, Bardhi, Fountas (Dk. 56 Trezeguet), Onuachu

Goller: Dk. 14 Onuachu, Dk. 89 Pepe (Trabzonspor), Dk. 45+3 Ghezzal (Penaltıdan), Dk. 54 Salih Uçan, Dk. 90+4 Al-Musrati (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 90+9 Serdar Topraktepe (Teknik sorumlu) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 52 Meunier, Dk. 83 Bardhi (Trabzonspor), Dk. 79 Svensson, Dk. 90+5 Al-Musrati (Beşiktaş)

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal