Yeni seçim barajı kaç olacak? Seçim barajı düştü mü, kaça düşecek?

Seçmenlerin merakla beklediği seçim barajı ile ilgileri soruları cevaplamak için AKP ve MHP bugün bir aradaydı. Bu soruların cevapları ise toplantı sona erdikten sonra vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı. Seçim barajı düşürüldü mü? Seçim barajı düşürüldüyse yeni baraj kaç olacak? gibi soruların cevapları haberimizde.

14.03.2022-18:41 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-20:02) Yeni seçim barajı kaç olacak? Seçim barajı düştü mü, kaça düşecek?

Yeni seçim kanunu düzenlenmesi haberlerinden sonra bugün AKP ve MHP tarafından bu kararlar açıklandı. AKP milletvekili Hayati Yazıcı ve MHP milletvekili Feti Yıldız'ın bugün sabah saatlerinde basın mensuplarıyla yeni seçim kanunu kararlarını paylaşacağının öğrenilmesi üzerine birçok vatandaş toplantının sonucunu merak etmeye başladı. Tüm bu detaylar haberimizde yer alıyor. 

yeni seçim barajı kaça düşürüldü

Seçim barajı düşürüldü mü? 

Bugün sabah saatlerinde yapılan basın toplantısının ardından AKP ve MHP tarafından kabul edilen yeni seçim kanunu ile seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye düştüğü öğrenildi. Bu tasarı sayesinde mecliste grup kurularak seçime girmenin önünün kapanmasının amaçlandığı bildirildi. 

Düşürülen seçim barajı sonrası alınacak hazine yardımı da merak konusu oldu. Eğer bir parti tek başına seçime girdiyse ve yüzde üç oy aldıysa hazine yardımı alabilecekleri duyuruldu. Belirtilen yüzde 7 barajı geçen partilerin ise daha fazla hazine yardımı alacağı da belirtildi. 

Seçimlere hangi partiler katılabilecek?

Yeni seçim kanunu teklifi ile mevcut partilerin seçime katılması ile ilgili kurallarla da bazı değişiklikler yapıldı. Partiler ancak 41 ilde örgütlendikten sonra seçime katılabilecek, bunun yanında oy kullanan seçmenlerin tüm seçimler içinde oy kullanmalarını sağlamak amacıyla da değişiklik yapılacağı açıklandı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal