Seçim barajı şuan yüzde kaç? Seçim barajı yüzde 7'ye mi düşecek? Seçim barajı için kritik çalışma

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri öncesi AK Parti ve MHP grubu seçim barajının düşürülmesi yönünde bir çalışma başlattı. Bu çalışmalar ile birlikte ise vatandaşların aklında 'Seçim barajı şuan yüzde kaç?' 'Seçim barajı yüzde 7'ye mi düşecek?' soruları oluştu.

14.03.2022-15:08 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-15:09) Seçim barajı şuan yüzde kaç? Seçim barajı yüzde 7'ye mi düşecek? Seçim barajı için kritik çalışma

Türkiye, 2023 seçimlerine gitmeye hazırlanıldığı şu günlerde yeni seçim kanunu teklifini merakla beklemeye başladı. Cumhur İttifakı ortakları olan AK Parti ve MHP grubu tarafından  hazırlanan seçim kanunu düzenlemesinin detayları yavaş yavaş gelmeye devam ederken, vatandaşlar seçim barajının düşürülüp düşürülmediğine ilişkin bilgilere ulaşmaya çalıştı.

Seçim barajı şuan yüzde kaç?

Seçim barajı şuan yüzde kaç?

Birçok kesim genel olarak Seçim barajı şuan yüzde kaç? Seçim barajı yüzde 7'ye mi düşecek? şeklindeki sorulara yanıt ararken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, bugün TBMM'de gerçekleştirdikleri basın toplantısında seçim kanunu teklifine ilişkin bazı detayları paylaştılar.

Türkiye'de uygulanan yüzde 10 seçim barajı uygulamasının diğer ülkelerden yüksek bir oran olduğunu belirten Hayati Yazıcı, barajın yüzde 7'ye düşürülmesi yönünde bir teklif hazırlayarak bunun değerlendirilmeye alınmasını sağlayacaklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal