Yeni nafaka düzenlenmesinde hangi maddeler var? Nafaka düzenlemesi ne zaman çıkacak?

Boşanma aşaması gerçekleşen eşlerin arasında adaleti sağlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla bir süredir üzerinde çalışılan yeni nafaka düzenlemesi son hızıyla devam ediyor. Düzenleme içinde hangi maddelerin olduğu vatandaşlar arasında merak konusu olurken nafaka düzenlemesinin Meclis'ten ne zaman geçeceği de araştırılıyor.

28.04.2022-23:43 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-23:43) Yeni nafaka düzenlenmesinde hangi maddeler var? Nafaka düzenlemesi ne zaman çıkacak?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, göreve geldikten bir süre sonra boşanan eşlerin arasında sürekli bir sorun çıkaran nafakalarla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Eşler arasında adaletin sağlanması ve aynı zamanda yaşanan mağduriyetlerinde giderilmesi için başlatılan nafaka düzenleme çalışmalarında neredeyse sona gelindi. Yeni nafaka düzenlemesi ile ilgili neler yapıldığı, içeriğindeki maddeler ve düzenlemenin Meclis tarafında onaylanarak ne zaman çıkacağı vatandaşlar arasında merak konusu oldu.

Yapılacak yeni düzenlemede 2 yılın altında olan evliliklerde 5 yıl, 5 yılın altında süren evliliklerde 7 ila 8 yıl, 5 yıl ve 10 yıl arasında olan evliliklerde 12 yıl nafaka bedelinin verilmesi planlanıyor. Peki, Nafaka düzenlemesi ne zaman çıkacak?

Yeni nafaka düzenlenmesinde hangi maddeler var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, çalışmalarına hız verdiği nafaka düzenlemesinin taslağının inceleme aşaması tamamlandıktan sonra AK Parti'nin hukukçu kurmaylarının önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağı ve toplantını hemen ardında ise taslak metninin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı öğrenildi.

Yeni nafaka düzenlenmesinde hangi maddeler var?

Boşanma aşamasının sonucunda yaşı, evlilik süreleri, meslek ve gelir düzeyi gibi kriterlere göre nafaka süresine sınırlama getirileceği formülünün dikkate alındığı yeni düzenlemede 2 yılın altında olan evliliklerde 5 yıl, 5 yılın altında süren evliliklerde 7 ila 8 yıl, 5 yıl ve 10 yıl arasında olan evliliklerde 12 yıl nafaka bedelinin verilmesi planlanıyor. Nafaka alma hakkı kazanan eşin maddi olumsuzluklarının devam etmesinin bildirilmesi ve bunun tespiti halinde ise nafaka ödemelerinde ara sürenin uygulanacağı ve bu sürenin de 2 veya 3 yıl daha daha uzatılması öngörülüyor.

AK Parti kurmayları şuan mevcut olan kanunda boşanma sonrası verilecek olan nafaka ödemelerinde ‘Hakimler süresiz nafaka kararı verir’ diye bir ifadenin yer almadığını belirterek, sadece bu kararı Yargıtay tarafından yerleşik içtihatlar incelendiğinde süresiz nafaka uygulandığını söylüyorlar. Bu kararında bazı durumlarda sorunlara neden olduğu ve bu nedenle de mevcut kanun kapsamında yasal sınırların konulması gerektiği ifade ediliyor.

Yeni nafaka düzenlenmesinde hangi maddeler var

Nafaka düzenlemesi ne zaman çıkacak?

Ak Parti'li kurmayların sona yaklaştıkları yeni nafaka düzenlemesinin son rötuşları için önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacakları ve düzenlenen taslak metninin ise ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' daha sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) Genel Kurulu'na sunacakları öğrenildi.

Düzenlemenin Meclis'ten gelmesinden hemen sonra Resmi Gazete'de yayımlanacağı bildirilirken, yeni düzenlemenin hangi tarihte çıkacağına dair resmi açıklama yapılmadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal