SGK ayrıntılı hizmet dökümü nereden alınır? e-Devlet Kapısı ayrıntılı hizmet dökümü alma işlemi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'nun ayrıntılı hizmet dökümünün nereden alınabileceği merak ediliyor. SGK'ya bağlı tüm vatandaşların kolayca alabilecekleri hizmet dökümünün nasıl alınabileceği araştırılıyor. Peki, SGK ayrıntılı hizmet dökümü nereden alınır? SGK ayrıntılı hizmet dökümünün e-Devlet'ten nasıl alındığı da sorgulanıyor.

28.04.2022-22:57 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-22:57) SGK ayrıntılı hizmet dökümü nereden alınır? e-Devlet Kapısı ayrıntılı hizmet dökümü alma işlemi

SGK hizmet dökümünün nasıl alınabileceği birçok kişinin gündeminde yer alıyor. SGK'ya bağlı olan bütün vatandaşların kolayca alabilecekleri bu belge, sigorta ve prim bilgilerini içeren ayrıca 4A, 4B, 4C olarak üçe ayrılan bir belgedir.

Hizmet dökümünde temel sigorta bilgileriniz, ilk defa sigortalı bir işe giriş ve çıkış tarihiniz, sigortalı olarak kaç gün çalıştığınız, hangi aylarda ne kadar sigorta primi yatırdığınız, çalışmış olduğunuz şirket ya da şirketleri görebilirsiniz.

Aynı zamanda SGK'nın bu hizmet dökümü; borç sorgulama, emeklilik tarihi öğrenme, emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama, kıdem tazminatı hesaplama, ikramiye hesaplama, vize alma işlemleri, mahkemelerde ve daha birçok resmi kurum ve kuruluşta kullanılmaktadır.

SGK ayrıntılı hizmet dökümü nereden alınır?

SGK ayrıntılı hizmet dökümü nereden alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet dökümü alabilmek için önceden birçok yol bulunuyordu. Bu döküm için vatandaşlar önceden ESGM üzerinden ayrıntılı hizmet dökümlerine ulaşabiliyordu. Fakat, e-Devlet'in hayatımıza girmesinin ardından birçok işlem daha da kolaylaştı ve e-Devlet kapısı üzerinde gerçekleştirilmeye başlandı. Bunun üzerineyse önceden SGK ayrıntılı hizmet dökümü almak için en çok ESGM'yi kullanmak ise tarihe karıştı.

Artık bu dökümü almak ya da indirmek isteyen kişiler bu işlemi e-Devlet üzerinden yapmak zorundadır. Bu işlemi gerçekleştirmek içinse e-Devlet şifresiniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Eğer e- Devlet şifresiniz yoksa şifreyi herhangi bir PTT şubesinden kolayca alabilirsiniz. Daha sonra SGK ayrıntılı hizmet dökümü almak ya da indirmek için https://www.turkiye.gov.tr/4a-hizmet-dokumu adresine giderek sizden istenen bilgiler doğrultusunda e-Devlet sistemine giriş yapıp dökümü temin edebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal