14.09.2019-16:42 (Son Güncelleme:24.01.2022-16:21)


1

JAMES BOND KİMDİR?

JAMES BOND KİMDİR?

1962 yılında Dr. No ile başlayan James Bond serisi, beyaz perdenin en önemli serilerinden biri konumunda. Yapılan araştırmalarda izleyiciler James Bond’u en değerli film serilerinden biri olarak görüyor. James Bond’un varoluşu aslında 10 yıl öncesine dayanıyor. 1952 yılında Ian Flenning tarafından yaratılan James Bond, yazarın 1964 yılındaki ölümüne dek İngiliz ajanın karakterini geliştirmiş ve hakkında romanlar yazmıştır.



2

JAMES BOND'UN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

JAMES BOND'UN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

James Bond karizma duruşu, kadınları baştan çıkarması, kullandığı arabalar ve silahlarla sinema tarihinin en kült karakterlerinden biri haline gelmiştir. Her dönem kendi karizmasını korumaya çalışan Bond karakteri, maskülen havası ve fit duruşuyla her dönem kadınların ilgi odağı oldu.



3

JAMES BOND'U KİMLER OYNADI?

JAMES BOND'U KİMLER OYNADI?

59 yıllık beyaz perde serüveni sonrası 7 James Bond beyaz perdede boy gösterdi. 2 tanesi kısa süreli olduğu için haberimizde bahsetmeyeceğiz. James Bond’u ilk oynayan ve aynı zamanda hayranlarının en iyi Bond olarak düşündüğü Sean Connery, James Bond’u tam 7 filmde canlandırdı. Dr. No ile başlayan serüven sırayla From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball ve You Only Live Twice’da aralıksız devam etti. 2 yıl aradan sonra 1971 yılında Diamonds Are Forever’la tekrar Bond olan Connery, 83’ yapımı Never Say Never ile birlikte karizmatik portreyi canlandırmayı bırakmış oldu.



4

JAMES BOND'U EN ÇOK KİM OYNADI?

JAMES BOND'U EN ÇOK KİM OYNADI?

David Niven ve George Lazenby’nin tek filmlik başarısız James Bond deneyiminden sonra Roger Moore, üst üste 7 film James Bond’u canlandırarak Sean Connery ile birlikte en çok James Bond’a hayat veren iki aktörden biri oldu. 12 yıl aralıksız bir şekilde James Bond’u oynayan Moore, Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Moonraker, For Your Eyes Only, Octopussy, A View to a Kill filmlerinde boy gösterdi. Başarısız geçen Timothy Dalton ve Pierce Brosnan’lı yıllardan sonra Daniel Craig, en sevilen James Bondlardan biri oldu.



5

YENİ JAMES BOND KİM OLACAK?

YENİ JAMES BOND KİM OLACAK?

2006’da James Bond bayrağını Pierce Brosnan’dan alan Daniel Craig, 16 yıldan sonra James Bond’u bırakıyor. Daniel Craig, James Bond’u bırakma sebebini yaşının ilerlemesi ve kariyerine farklı yolda devam etmek istemesi olarak açıkladı. Casino Royale ile Bond'u oynamaya başlayan Craig, No Time To Die ile James Bond kariyerini noktalıyor. Pandemi yüzünden 2 yıl geç vizyona giren film, 1 Ekim’de izleyicilerle buluştu. Şu anki en büyük tartışma; yeni James Bond kim olacak? 59 yıldır erkekler tarafından canlandırılan James Bond’un kadın mı erkek mi olmalı tartışmaları uzun zamandır sürüyor. Yapımcının yeni James Bond’un kadın olmayacağını söylemesine rağmen tartışmalar hala dinmedi. Yapımcı Barbara Brocolli, James Bond’un herhangi bir renkte olabileceğini ama kadın olmayacağını dile getirdi. Yeni James Bond’un siyah olup olmayacağı tartışılıyor. Daniel Kaluuya, Idris Elba, David M. Benett ve John Boyega siyah James Bond adaylarından bazıları. Yeni James Bond tartışmaları uzun süre daha devam edecek gibi görünüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR