Yeni elektrikli araçlar Türkiye’ye geliyor: Hedef tarihi rekor

Klasik 308 modellerini yenileyerek satışa sunan Peugeot, Ekim ayında yeni elektrikli araçlarıyla Türkiye’ye geliyor. Fransız otomotiv devi 2023 yılında 57 bin adet araç satışını hedefliyor. Detaylar haberimizde...

26.09.2022-09:16 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-14:53) Yeni elektrikli araçlar Türkiye’ye geliyor: Hedef tarihi rekor

Stellantis’in bünyesindeki markalardan birisi olan Peugeot, son zamanlarda elektrikli araç konusunda yaptığı atılımlarla otomotiv dünyasının gündemini meşgul ediyor. Sevilen modellerinden Peugeot 308’i yenileyerek satışa sunan Peugeot, Ekim ayında yeni elektrikli araçlarıyla Türkiye’ye geliyor. Fransız otomotiv devi 2023 yılında 57 bin adet araç satışını hedefliyor. 

Elektrikli araçlar yolda 

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, şirketin hedefleri hakkında "Bu yıl toplamda 18 bin adetlik bir satış gerçekleştirdik. Son 4 ayda ise 21 bin adet daha araç satacağız. Aslında yıllık toplam satışın yüzde 54'ünü son çeyreğe bırakmış durumdayız. Yani 8 ayda sattığımızdan daha fazlasını son 4 ayda satmayı hedefliyoruz. Böylece toplamda 39 bin adede ulaşacağız. Bu hedefe ulaşmak için 308 büyük önem taşıyor. Önümüzdeki yıl, toplam satışlarımızın yüzde 10'unun yeni 308 olmasını hedefliyoruz" sözlerine yer verdi.

Peugeot CEO’su Türkiye’ye geliyor

Son 4 ayda yeni Peugeot 308’lerden 2500 adet satma hedefi taşıdıklarını söyleyen Reyhanoğlu, "Gelecek yıl, 57 bin adetlik satış hedefi koyduk. Bu tarihi satış rekorumuz olacak. Tüm gücümüzle bunun için çalışıyoruz" diye konuştu."Dünyadaki Peugeot satışlarının yüzde 2,5'ini biz yapıyoruz" diye konuşan Reyhanoğlu, "Markamızın global CEO'su Linda Jackson ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edecek. Biz kendimize bu kadar büyük hedefler koymuşken tabii kendisine hem pazarımızı hem kendimizi anlatacağız hem de koyduğumuz bu yüksek hedeflere ulaşmakla ilgili desteğini isteyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Peugeot 308 Türkiye'ye geliyor

Hazırlıklar tamamlandı

Satışlarının  yüzde 50’den fazlasının SUV modeller olduğunu söyleyen Reyhanoğlu, "Bu sene ekim ayında elektrikli PEUGEOT 2008'i getireceğiz. Önümüzdeki yıl da hatchback segmentindeki elektrikli araçlarımızı satmaya başlayacağız. Elektrikli araç satışı yapacak bayilerimizdeki hazırlıklarımız da tamamlandı. Bu araçların satışı elbette ilk etapta tüm bayilerimizde olmayacak. Malum elektrikli araçların hizmet şekli de farklı, satış şekli de farklı, ön hazırlıkları da farklı. İlk kademe bayilerimiz hazırlar. Onlar ekim ayında e-2008'i satmaya başlayacaklar. Elektrikli atağına güçlü olduğumuz SUV sınıfında başlıyoruz" diye konuştu.

Dikkat çeken özelliklere sahip

Peugeot 308, global ölçekte gerçekleştirdiği 7 milyon adetten fazla satışla markanın en önemli modelleri arasında yer alıyor. Tümüyle yenilendikten sonra ülkemiz pazarındaki yerini alan yeni model, C-Hatchback sınıfında kendine güçlü bir yer açmayı planlıyor. Aslan logosunun ilk defa kullanıldığı model, EAT8 otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu 130 beygirlik, 3 silindirli turbo beslemeli 1.2 PureTech benzinli motor ile Active Prime, Allure ve GT adı verilen 3 ayrı zengin donanım seçeneğiyle alınabiliyor. Yeni 308 ülkemizde, Active Prime paketiyle 775 bin TL, Allure paketiyle 830 bin TL ve GT donanım paketiyle 915 bin TL fiyat etiketiyle satılıyor. 308 bir önceki jenerasyona göre 11 cm artan uzunluğu ve 5,5 cm uzayan aks mesafesiyle arka koltuk yolcularına daha fazla alan sunuyor. Yeni model kör noktaları 75 metre uzaklıktan fark edebiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal