Kabine Toplantısı’nda kritik gündemler: Masada hangi konular olacak?

Dış ülkelerle diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün Beştepe’de yapılacak. Toplantıda kritik konuların gündeme getirilmesi bekleniyor. Peki Masada hangi konular olacak? İşte sorunun cevabı...

26.09.2022-09:06 - (Son Güncelleme: 26.09.2022-14:52)

Beştepe’de bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı’nda ana gündem maddelerin dış politika ile ilgili olması bekleniyor. Bu kapsamda Ege'de Yunanistan'la yaşanan gerilim, Rusya-Ukrayna savaşı, yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar ile ekonomi konusunda öne çıkan gündemlerin toplantının gündemini oluşturması bekleniyor. 

Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı 26 Eylül 2022 Pazartesi günü yapılacak tarihinde yapılacak. Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak. 

Kabine Toplantısı

Masada hangi konular olacak?

BM'de dünya liderlerine hitap ederken Yunanistan'a sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine üyeleriyle son durumu değerlendirecek.

Rusya-Ukrayna arasında gerçekleşen esir takasıyla beraber hem esir takasının ardından devam eden süreç hem de Rusya-Ukrayna savaşının diplomasi yoluyla sonlandırma çalışmaları da toplantıda ele alınacak.

Rusya'nın 'Mir Ödeme sistemi' de toplantının gündeminde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen cuma ekonomi kurmaylarıyla bu sistemi görüştü. Kabine toplantısında da 'Mir Ödeme Sistemi' ve alternatifleri ile ilgili değerlendirme yapılması bekleniyor.

Son dönemde enflasyon ile mücadelede atılan adımlar ve fahiş fiyat artışlarına yönelik alınan tedbirlerin sonuçları değerlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışmaları tamamlanan 90 bin taşeron kamu çalışanının kadroya alınmasına ilişkin düzenlemenin de, toplantıda ele alınması bekleniyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal