Yeni ekonomik yardımın detayları belli oldu: 1000 TL doğal gaz yardımı yapılacak

Milyonlarca vatandaş Meclis’e sunulacak olan torba yasadaki kanun tekliflerinin detaylarını merak ediyor. Kanun teklifleri arasında çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği verilmesi, 566 milyon TL tutarındaki borçların silinmesi, yurt dışına çıkış vergisinin değişmesi gibi konular yer alıyor. İşte son gelişmeler...

03.10.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 03.10.2022-13:23) Yeni ekonomik yardımın detayları belli oldu: 1000 TL doğal gaz yardımı yapılacak

Meclis torba yasaBinlerce kişiye ekonomik destek sağlamak için bir torba yasa teklifini Meclis’e sunmaya hazırlanan hükümet, TBMM’nin Ekim ayında açılması sebebiyle süreci bir an önce tamamlamak istiyor. Kanun teklifleri arasında çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği verilmesi, 566 milyon TL tutarındaki borçların silinmesi, yurt dışına çıkış vergisinin değişmesi gibi konuların yer aldığı ifade ediliyor. 

1000 TL doğal gaz ve elektrik yardımı yapılacak

Meclis’in onayına sunulacak olan torba yasada yaklaşık 164 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon TL tutarındaki borcunu silecek olan bir kanun teklifi bulunuyor. Ayrıca çalışanlara 1000 TL elektrik ve doğal gaz ödemesi vergiden istisna olacak. Günlük 51 TL'lik yemek ücreti vergiden düşürülecek.


Yurt dışı çıkış harcı değişecek

Yurt dışına iş amaçlı giden Türk işçilerin yurt çıkış harcı ödemelerinde vergilerin silineceği öğrenildi. Fakat bu kişilerin dışındakiler yurt dışı harcını 150 TL yerine 300 TL olarak ödeyecek.

566 milyon TL borç silinecek

Torba yasada ayrıca yoksul vatandaşların borçları silinecek. Yaklaşık 163 bin engelli ve yaşlı vatandaşın 566 milyon tutarındaki borcunun silinmesi planlanıyor.

EYT Aralık ayında

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ayında bir basın toplantısıyla etraflıca kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştıktan sonra onu Meclis'e intikal ettiririz" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal