Türkiye ile ABD arasında F-16 trafiği: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Jake Sullivan ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile F-16 konusunda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı. İşte detaylar...

03.10.2022-10:03 - (Son Güncelleme: 03.10.2022-13:22) Türkiye ile ABD arasında F-16 trafiği: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Jake Sullivan ile görüştü

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İstanbul’da bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ile ABD arasındaki F-16 görüşmeleri konusundaki son durumu masaya yatırdı. Görüşmede, F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı. Bununla beraber  Türkiye-ABD ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri, Ukrayna savaşı, İsveç-Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri, Ege ve Akdeniz ile Güney Kafkasya'daki gelişmeler dahil bölgesel konular da değerlendirildi.

Türkiye ile ABD arasında F-16 trafiği

Cumhurbaşkanlığı Mabeyn Köşkü'nde Kalın ve Sullivan arasında gerçekleşen görüşmede, Türkiye-ABD ikili siyasi ve ekonomik ilişkileri, savunma sanayi alanındaki iş birliği alanları, Ukrayna savaşı, İsveç-Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri, Ege ve Akdeniz ile Güney Kafkasya'daki gelişmeler dahil bölgesel konular değerlendirildi.

İbrahim Kalın Jake Sullivan

İki ülke mekanizmasının ortak çıkarlar temelinde iş birliği alanlarının artmasıyla sağlamlaşacağı vurgusu yapılan görüşmede F-16 konusunda sürecin tamamlanmasının iki ülkenin stratejik çıkarlarına hizmet edeceğine vurgu yapıldı.

Yunanistan’ın eylemleri kabul edilemez

Türkiye'nin NATO'daki kilit rolüne vurgu yapılan görüşmede, müttefiklerin ortak güvenlik risklerine ve tüm terör tehditlerine karşı uyum ve dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ege ve Akdeniz konularında Türkiye'nin hak ve çıkarlarını korumakta tereddüt göstermeyeceği vurgulanırken, Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı ve agresif eylemlerinin kabul edilemez olduğu belirtildi ve ABD’nin bu konuda gerekli adımları atması gerektiği ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal