Yeni bir çağ mı açılıyor? Tıpta devrim niteliğinde buluş

ABD'de bulunan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), devrim niteliğinde sayılacak buluşa imza attı. çalışmanın kıdemli yazarı makine mühendisliği, inşaat ve çevre mühendisliği profesörü olan Xuanhe Zhao, 'Tıbbi görüntülemede yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz.' dedi.

01.08.2022-11:19 - (Son Güncelleme: 01.08.2022-16:40) Yeni bir çağ mı açılıyor? Tıpta devrim niteliğinde buluş

Science dergisinde yazılan habere göre giyilebilir tıbbi cihaz, 48 saat boyunca iç organları sürekli bir şekilde ultrason görüntülerini doktorlara iletilmesini sağlıyor. Yapılan araştırmaya göre, 2 x 3 santimetre boyutlarında olan tıbbi cihazın doğrudan cilde yapıştırıldığını belirtti. Çıkartmalar aracılığı ile hamilelik ile ilgili komplikasyonların, kalp rahatsızlıklarının ve çeşitli kanser türlerinin teşhis ve tedavisinin gerçekleşebileceği ifade edildi.

Tıpta devrim

Makine mühendisliği, inşaat ve çevre mühendisliği profesörü olan ve yapılan çalışmanın kıdemli yazarı Xuanhe Zhao, 'Çıkartmalar ile vücudun her bir yerini görüntüleyebileceğimizi umuyoruz. Bunun giyilebilir cihazlar ve tıbbi görüntülemede bir devrimi temsil ettiğine inanıyoruz.' şeklinde açıklamalar yaptı. Aynı zamanda Zhao, çıkartmaların arkasındaki mühendislerin, hastaların cihazları için hastaneden veya muayenehaneden sonra eve takmalarına izin verecek kablosuz versiyonları için de çalışıldığını söyledi.

İç organlarınızı görmeniz mümkün!

İç organlarınızı görmeniz mümkün!

Zhao, 'Vücudun farklı yerlerine birkaç çıkartmanın yapıştırılmasını öngörüyoruz. Ardından yapay zeka algoritmaları görüntüleri analiz ederek hastanın cep telefonuyla iletişim kuracak. Tıbbi görüntülemede yeni bir çağ açtığımıza inanıyoruz. Vücudunuzdaki birkaç çıkartmayla attık iç organlarınızı görebilirsiniz.' açıklamalarında da bulundu.

Berkay Çakmak
berkay61cakmak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal