Hamileler için zerdeçal zararlı mı? Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nden hamileler için önemli zerdeçal açıklaması

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nden hamileler için önemli bir zerdeçal açıklaması geldi. Anne adayları ise bilim insanların zerdeçal hakkındaki açıklamalarını merakla bekliyor. Peki Hamileler için zerdeçal zararlı mı? Sorunun yanıtı haberimizde...

23.06.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-17:00) Hamileler için zerdeçal zararlı mı?  Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi'nden hamileler için önemli zerdeçal açıklaması

Bir diğer adıyla Hint safranı olan zerdeçal, sağlık alanında kullanılan aynı zamanda günlük hayatın vazgeçilmez besin öğünlerinden birisidir. Çocuklarını kucaklarına almaya hazırlanan anne adayları ise zerdeçal yemenin zararının olup olmadığını merak ediyor. Konu hakkında Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nden hamileler için önemli bir açıklama geldi. Anne adayları ise bilim insanların zerdeçal hakkındaki açıklamalarını merakla bekliyor. Peki Hamileler için zerdeçal zararlı mı?

Hamileler için zerdeçal zararlı mı?

Maryland Üniversitesi Tıp Merkezi’nden hamileler için önemli bir zerdeçal açıklaması geldi. Merkezin yaptığı araştırma sonuçlarına göre zerdeçal tüketimi özellikle hamileler için içerdiği astringent maddesi sebebiyle sakıncalı bulunuyor. Bilim insanları 37 haftalık tam süreli gebelik döneminin tamamlanmadan zerdeçal tüketilmemesi gerektiğini savunuyor.

Zerdeçal

Zerdeçalın doğru şekilde tüketilmesi halinde hamilelere olan faydaları şunlardır:

- Anti-inflamatuar maddesi ile vücut genelindeki şişkinliği engeller.

- Eklem ağrılarını azaltır.

- Bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlar.

- Bebeklerin akciğerlerinin daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.

Prof. Dr. Erdem Yeşilada’ya göre ise zerdeçal tüketmenin hayati bir zararı olmasa da gebelik döneminde tüketilmemesi gerekiyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal