Yeni asgari ücret 5.316 TL oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Her kesimi rahatlatacağız' ifadelerini kullandı! Gözler Temmuz ayı zam haberlerinde

Temmuz ayında memur ve emekliye zam yapılacağı bilinirken asgari ücrette tartışma konusu oldu. Erdoğan'ın 'Her kesimi rahatlatacağız' söylemleri sonrası asgari ücrete zam mı geliyor soruları sorulmaya başlandı. Asgari ücrete zam yapılacağına dair detaylar araştırılırken Ocak ayı itibariyle vergi kaldırılması üzerine Temmuz ayında da aynı yönde gelişmeler bekleniyor. 2022 Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücretin 5.316 TL olması beklenirken ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Konu hakkında tüm detaylar haberimizde

14.06.2022-21:35 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-21:35) Yeni asgari ücret 5.316 TL oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Her kesimi rahatlatacağız' ifadelerini kullandı! Gözler Temmuz ayı zam haberlerinde

5 aylık enflasyon oranlarının açıklanmasıyla beraber milyonlarca vatandaş gelecek zam haberlerini araştırmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül törenin çarpıcı açıklamalar yaptı. Erdoğan, Temmuz ayı enflasyon oranları sonrası her kesimi rahatlatacağız demesiyle beraber asgari ücrete ek zam yapılacağının sinyalleri verildi. Peki, asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Milyonlarca çalışanın beklediği zam haberleri için son dakika gelişmeleri belli oldu. Erdoğan tarafından yapılan konuşma sonrasında Temmuz ayı artış prim desteği 6 aylık TÜFE veya enflasyon farkı yansıtılarak yeni maaşlar belirlenebilir. 2022 Ocak ayında rekor zam oranı 50.5 ile artış yapılarak yeni asgari ücret 4.253 TL olmuştur. Bunun üzerine ekonomide ki zorlanmalar ve üst üste gelen zamlardan sonra asgari ücret ile çalışanlar da Temmuz ayını beklemeye başladı. Normalde her sene bir kere am yapılan asgari ücret için bu sene durumlarda değişkenlik olabilir. Asgari ücret Komisyonu, ara toplantı düzenleyerek Temmuz ayında belirlenecek yeni maaşı kararlaştırabilir.

Temmuz ayı asgari ücrete zam var mı?

Formüller nelerdir?

Formül 1: Prim farkı formülü olan bu seçenekte Ocak ayında asgari ücrette vergi kaldırılmıştı. Bunun üzerine Temmuz ayında da benzer bir uygulama yapılarak 750,60 TL'lik kesintiye son verilebilir.

Formül 2: 6 aylık enflasyon oranları maaşlara yansıtılmasını belirten bu formül içeriği kabul olması halinde emekliler ve memurlar gibi düzenleme yapılacaktır. Bu zamana kadar açıklanan 5 aylık enflasyon oranı 35,64 olarak belirlendi.

Formül 3: Ara zam çalışması için yıllık enflasyon farklarının maaşlara yansıtılması. Bu formülle beraber Aralık'ta yapılan %50.51 zam oranı Temmuz ayı için de geçerli olarak enflasyona göre artış yapılacaktır.

Asgari ücrete ek zam var mı

Yüzdeye göre maaş hesabı

Asgari ücrete yüzde 25 zam gelirse 4.253 TL olan maaş 5.316 TL olacaktır.

Yüzde 30 zam geldiğinde ise yeni asgari ücret 5.528 TL olacaktır.

Yüzde 35 oranında artış uygulandığında ise 5.741 TL olacaktır.

Yüzde 45 oranında zam uygulandığında ise 6.166 TL'ye yükselecek.

Yüzde 50 oranında zam yapıldığında asgari ücret 6.379 TL olur. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal