Hafta sonları EFT yapılır mı? Hafta sonları yapılan EFT hesaba gider mi? Bankaların EFT saatleri

Farklı banka hesapları arasında yapılan para transfer işlemine EFT denmektedir. EFT yapak için bazı işlem saatleri bulunmaktadır. Kullanıcılar bankaların hafta sonları EFT yapıp yapmadığını merak etmektedir. Peki, hafta sonları EFT yapılıyor mu? Hafta sonu yapılan havale hesaba gider mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları…

14.06.2022-21:07 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-21:07) Hafta sonları EFT yapılır mı? Hafta sonları yapılan EFT hesaba gider mi? Bankaların EFT saatleri

Farklı iki banka hesabı arasında para transferi yani EFT yapmak için dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Hesaplar arasında yapılacak EFT işlemi için saatin 17:00’ı geçmemiş olmasına dikkat etmek gerekmektedir. EFT işlemleri saat 17:00’dan önce yapılmalıdır. Bazı bankalar için EFT işlemleri saat 16:30’da da bitirilebilmektedir. Birçok kişi, bankaların hafta sonları EFT yapıp yapmadığını merak etmektedir. 

Bankalar, kullanıcılardan EFT işlemlerini mesai saatleri içinde gerçekleştirmelerini istemektedir. Mesai saatleri dışında EFT işlemi gerçekleştirilmemektedir. Bu nedenle bankalar hafta sonları EFT işlemi yapmamaktadır. 

Hafta sonları EFT yapılır mı

Hafta sonu yapılan EFT diğer hesaba ne zaman ulaşır?

EFT işlemini hafta sonu yapan bir kişinin gönderdiği para, Pazartesi günü gönderilen hesaba ulaşmaktadır. Cumartesi ve Pazar günü yapılan EFT işlemleri ancak mesai saatinin başladığı Pazartesi günü gönderilen hesaba gider. 

Aynı bankaların hesapları arasında yapılan Türk Lirası transfer işlemleri ‘havale’ olarak isimlendirilir. Banka hesapları farklı kişilere ait olsa da hesapların açık olduğu bankalar aynıdır. Bu iki hesap arasında yapılan TL para transferlerine havale denmektedir. Kişilerin telefon numaralarına veya aynı bankadan hesabı varsa hesabına kısa sürede havale işlemi yapılabilmektedir. İsme gerçekleştirilen havale işlemleri haricinde yapılan bütün havale işlemleri ayında gerçekleştirilmektedir. 

İsme yapılan havale işlemlerinde gönderilen para sadece banka gişelerinden alınabilmektedir. Bu nedenle kişi adına yapılan havaleler sadece bankanın çalışma saatleri içinde yapılabilmektedir. 

EFT işleminin havale işleminden zor olmasının nedeni, iki farklı banka arasında yapılan bir alışveriş olmasıdır. Havale işlemi anında banka hesabına yansıtılırken EFT işleminde 15 ya da 30 dakikalık bir kontrol süresi bulunmaktadır. Bu süreden sonra para gönderilen hesaba yansıtılmaktadır. 

EFT

Hafta sonu para göndermek mümkün mü?

Farklı bir banka hesabına hafta sonu para göndermek istediğiniz takdirde, bankamatiğe giderek para gönderme istediğiniz hesabın bilgileriyle gönderim yapmak mümkündür. Bu işlem sırasında 5-10 TL ya da daha fazla bir tutar işlem ücreti olarak kesilebilmektedir.

Hafta sonları EFT yapılır mı1

Yukarıda belirtilen bilgiler, aşağıdaki bütün bankalar için geçerlidir;

Adabank A.Ş.

Akbank T.A.Ş.

Aktif Bank

Anadolubank A.Ş.

Fibabanka A.Ş.

Birleşik Fon Bankası A.Ş.Şekerbank T.A.Ş.

Tekstilbank A.Ş.

Turkish Bank A.Ş.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

Türkiye İş Bankası A.Ş.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Alternatif Bank A.Ş.

Arap Türk Bankası A.Ş.

Burgan Bank A.Ş.

Citibank A.Ş.

Denizbank A.Ş.

Deutsche Bank A.Ş.

Finans Bank A.Ş.

HSBC A.Ş.

ING Bank A.Ş.

Odeabank A.Ş.

Rabobank A.Ş.

T-Bank A.Ş.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal