Yemek İçin Aldığı Armutta Nadir Görülen Udumbara Çiçeği'ne Rastladı

Denizli'de manavdan almış olduğu armudu yemeye hazırlanan şahıs, üstünde oldukça nadir görülen ve 'cennetten gelen bir hayır' olduğuna inanılan Udumbara çiçeğine rast geldi.

27.07.2021-16:07 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-17:00)

Denizli'nin Çal ilçesinde alışveriş yapmak için bir manava giden Abdurrahman Usul ve Recep Zabun, buradaki almış olduğu meyveler ile birlikte mesire alanına gitti. Ardından masada oturan Usul, poşeti açarak armudu yemeye hazırlanırken, üstünde dikkatini çeken bir şey olduğunu fark etti.

ARMUDU YEMEYİP SAKLADI

Yakından inceleme yapan Usul, daha önce bilgi sahibi olduğu 'Avatar' da denilen Udumbara çiçeğini gördü. Cennetten gelen hayır çiçeği olduğuna inanıldığını arkadaşı Zabun'a aktaran Uslu, armudu büyük bir özen ile saklamaya karar verdi.

'ORTAYA ÇIKTIĞI ZAMANLARDA BİR KRALIN DOĞACAĞINA İNANILIRMIŞ'

Çiçeğin aynı zamanda ortaya çıktığı an bir kralın doğacağına da inanıldığını ifade eden Usul, 'Budizm efsanesinde yer alan ve 'Cennetten gelen hayır' olarak bilinen Udumbara çiçeği, ortaya çıktığı zamanlarda bir kralın doğacağına inanılıyormuş. Ne kadar doğru olduğu bilinmez.' dedi.

GERÇEK İSE BAMBAŞKA

Bir başka yandan, uzman isimler ise Udumbara çiçeği olarak lanse edilen organizmanın, aslında bir böceğe ait yumurtalar olduğunu ifade ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal