Şehit Ömer Halisdemir İçin Hadsiz İfadeler Kullanan İYİ Partili Songül Sarıtaşlı İstifa Etti

Kahraman Şehit Ömer Halisdemir için ''darbeci'' ifadesi kullanan İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı tepkiler üzerine istifa ettiğini duyurdu.

27.07.2021-15:59 - (Son Güncelleme: 27.07.2021-15:59) Şehit Ömer Halisdemir İçin Hadsiz İfadeler Kullanan İYİ Partili Songül Sarıtaşlı İstifa Etti

Tarihin yeniden yazıldığı 15 Temmuz'un simge kahramanlarından olan şehit Ömer Halisdemir için ''darbeci'' ifadesi kullanan İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca soruşturma başlatıldı. Diğer taraftan ise kesin ihraç talebi ile disipline gönderilen İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Songül Sarıtaşlı patisinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

İYİ Parti Tokat İl Yöneticilerinden Uğur Songül Sarıtaşlı, Twitter hesabından ''Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu da biliyorsunuz değil mi'' paylaşımında bulundu. Bu ifadeler tepki çekince Songül Sarıtaşlı önce paylaşımını sildi, ardından da hesabını hemen kapattı.


DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

Olayın ardından İYİ Parti Tokat İl Yöneticilerinden Uğur Songül Sarıtaşlı'ya ilk tepki partisinden geldi. İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, Sarıtaşlı'nın kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildiğini bildirdi.

Olayın ardından bir açıklamada İYİ Parti Tokat İl Başkanı Ömer Sağol'dan geldi. Sağol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''İYİ Parti Tokat İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Uğur Songül Sarıtaşlı, sosyal medya hesabından 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir hakkında akıl ve vicdan sahibi hiçbir Türk vatandaşının kabul edemeyeceği, il teşkilatımızı ve bütün İYİ Parti camiasını derinden üzen oldukça çirkin bir paylaşımda bulunmuştur. Şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin Anadolu coğrafyasındaki var oluş mücadelesinin milyonlarca şehidinden birisidir. Aynı zamanda şehidimiz Ömer Halisdemir, Türk milletinin yiğit evlatlarının bundan böyle darbeye kanları ve canları pahasına müsaade etmeyeceğini gösteren öncü bir şehidimizdir. Bu topraklarda varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimize yönelik saygısızlığı asla ve kat’a kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir. Bu çirkin paylaşımdan haberdar olduğumuz an itibarıyla bahse konu kişiyi kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiğimizi ve bundan sonrasını yüce Türk adaletine bıraktığımızı kamuoyuna duyururuz.''

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı konuya dair yaptığı açıklamada ''Tokat ilinde şüpheli U.S.S.’nin 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olaylara ilişkin bazı yorum ve paylaşımları nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca suçu ve suçluyu övme suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda şüphelinin ifadesi alınmış olup soruşturma devam etmektedir'' dedi.

İSTİFA ETTİ

Tepki alan paylaşım sonrası hakkında soruşturma açılan Uğur Songül Sarıtaşlı yaptığı açıklamasından ötürü üzgün olduğunu ifade ederek İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Sarıtaşlı açıklamasında, ''Bir kaç gün evvel Twitter'dan atılan bir tweete yaptığım bir yorumun maksadını aşmasından dolayı gerçekten çok üzgünüm. Ancak bilinmelidir ki; asker bir baba tarafından yetiştirilen, yine asker bir ağabey tarafından korunup kollanan bir kadın olarak bu ülkenin her ferdi gibi vatana, millete, bayrağa, ülkemin bölünmez bütünlüğüne ve askerine saygısızlık etmek, şehitlerimizin aziz hatıralarını yok saymak benim ve ailem için asla ve kata kabul edilemez. Bu çamur ne bana ne ailemdeki hiçbir bireye yapışmaz. Devrin siyasi enstrümanlarından trollerin kurduğu gafil tuzağa düşmüş olmaktan esef duyuyorum. Başta tüm şehit aileleri, vatan için canını hiçe sayan tüm kolluk kuvvetleri, kuruluşundan beri görev almaktan onur duyduğum İYİ Parti teşkilatları ve Sayın Genel Başkanım ve çalışma arkadaşlarından kabul edilemez hatamdan ötürü binlerce kez özür diliyorum. Herkesin affına sığınarak; hatamın şahsi olduğunu, mensubu olduğum teşkilatı bağlamadığını ve teşkilatımı zor durumda bıraktığını gördüğüm için parti üyeliğimden istifa etmiş olduğumu belirtmek istiyorum.'' diyerek devam etti.

SARITAŞ: YAZDIKLARIMDAN DOLAYI PİŞMANIM

Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Songül Sarıtaşlı'nın polis ifadesi de ortaya çıktı. Sarıtaşlı'nın savcılık talimatı ile polise verdiği ifadesinde ''2016 yılında darbe girişimi olduğundan beri yazılı ve görsel medyayı yakından takip ederek, darbeyle ilgili her türlü haberi okudum. Bir sürü bilgi kirliliği olduğunu gördüğümden dolayı bu şekilde yorum yaptım. Semih Terzi'yi de Ömer Halisdemir'i de tanımam. Yaptığım yorumdan dolayı pişmanlık duyup önce paylaşımımı sildim, daha sonra da hesabımı kapattım. 24 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, ilk kez böyle bir hata yaptım'' dediği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal