Yazın gelmesiyle birlikte sivrisinek kabusu başladı vatandaş isyan ediyor! İBB sessizliğini koruyor

Son zamanlarda İstanbul da adeta hayatı kabusa çeviren en önemli sorunlardan biri sivrisinekler oldu. Hiçbir şekilde ilaçlama yapılmayan bu soruna çözüm aranıyor. İşte haberin detayları...

01.07.2022-10:57 - (Son Güncelleme: 01.07.2022-16:38) Yazın gelmesiyle birlikte sivrisinek kabusu başladı vatandaş isyan ediyor! İBB sessizliğini koruyor

Yazın gelmesi sorunları da beraberinde getirdi. Vatandaş bu durumdan muzdarip, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. İstanbul'un iki yakasıda evlerinde kapı pencere açamıyor, sivrisinekler adeta şehri istila etti. 


Peki ilaçlama çalışmaları için ne bekleniyor? 

Sivrisineklerin kökten çözümü için lavra mücadelesi yapılmaktadır. Bu durum pek kaynağından çözülüyor gibi gözükmüyor. Söz konusu sivrisinek problemini direk muhattabı olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne soruldu. Bu durumda vektörle mücadele yetkisi büyükşehir belediyelerinin sorumluluğunda. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün 2017'deki yazısında ise, ''İlaçlama hizmetlerinde temel görev ve sorumluluk Büyükşehir Belediyesinde olup ilçe belediyeleri de ihtiyaç duyulması halinde bu hizmeti Büyükşehir Belediyeleri ile koordineli bir şekilde yapabilecekler'' diye ifade ediliyor. 

Vatandaş isyan ediyor 

Sivrisineğin en çok görüldüğü ilçeler ise, Beykoz, Sarıyer, Çatalca, Silivri, Ümraniye, Büyükçekmece, Şile'dir. Öte yandan çocukların vücudunda yaraya sebep oluyor. Parka, bahçeye, sokağa çıkılamaz hale gelen bu sorun için hala harekete geçilmedi. Yetkililerden henüz konuyla ilgili açıklama gelmedi. İBB ise vatandaşın yardım çığlıklarını hiçbir şekilde umursamayarak, sessizliğini korumaya devam ediyor, çözümü merak konusu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal