Yaz tatili kısalacak mı 2024? Okullarda ara tatil kalkıyor mu? MEB’den tatil kararı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), geçtiğimiz yıllarda başlayan ara tatil uygulamasını kaldıracağı veya yaz tatilinin süresini kısaltabileceği iddia ediliyor. Bakanlıktan konu hakkında ilk adımın geldiği kaydedildi. Peki Yaz tatili kısalacak mı 2024? Okullarda ara tatil kalkıyor mu? İşte detaylar…

15.02.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 15.02.2024-11:39)

MEB’in öğrenci ve velilerin katıldığı Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) anketinde Kasım ara tatilinin yararlı olup olmadığı konusunda değerlendirme yapılmıştı. Bu ankette yer alan sonuçların ardından ara tatil uygulamasının kaldırılacağı hatta yaz tatili süresinde de kısaltmaya gidileceği iddia edildi. Peki Yaz tatili kısalacak mı 2024? Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

Okullarda ara tatil kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki ara tatillerle ilgili herhangi bir değişiklik yapmayacak. Bu karar doğrultusunda, Kasım ve Nisan aylarındaki ara tatiller planlandığı şekilde uygulanmaya devam edecek.

Ara Tatil Kalkıyor Mu

Yaz tatili kısalacak mı 2024?

Sabah gazetesinin haberine göre, yapılan düzenleme ile öğrencilerin tatilleri devam edecek ancak okula gitme süreleri uzayacak. Eğitim-öğretim iş günleri, mevcut 180 günden 200 güne çıkarılmayı hedefliyor. Türkiye'de eğitim-öğretim iş günü, birinci dönemde 90 gün, ikinci dönemde 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün olarak hesaplanmaktadır. Bu süre, resmi tatiller, milli ve dini bayramlar ile hafta sonu tatilleri çıkarılarak belirleniyor. Yapılacak düzenleme ile öğrenciler, bir eğitim-öğretim döneminde 200 gün boyunca okula gitmiş olacak. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal