Afetzedeler evlerine kavuşuyor: Deprem konutlarının kura çekimi yapılacak

Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Hatay’da bulunan ve evlerini kaybeden vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer alacağı konut kura çekimiyle beraber yeni evlerine kavuşacak. İşte detaylar…

03.02.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 03.02.2024-17:33)

Geçtiğimiz yıl 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş depremleri 11 ilde büyük kayıplara yol açmıştı. Aradan geçen 1 yılda çok sayıda konut yeniden inşa edilirken depremde evlerini kaybeden Hataylı vatandaşlar yeni evlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yer alacağı konut kura çekimiyle beraber yeni evlerine kavuşacak.

Deprem konutlarının kura çekimi yapılacak

IHA'nın haberine göre, Hatay'da meydana gelen depremlerde en büyük yıkıma uğrayan şehirde 25 bine yakın insan hayatını kaybetmiş, binlerce bina da hasar görmüştü. Depremin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında kentin farklı bölgelerinde TOKİ tarafından konutlar inşa edildi. Hızla yükselen binalar ve hazırlanan evler için 3 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kura töreni düzenlenecek. TOKİ tarafından inşa edilen toplam 31,654 konuttan 6,416'sının şubat ayı sonuna kadar teslim edilmesi planlanıyor.

Deprem konut

‘Yapılacak çekilişten ümitliyiz’

Depremlerde evini kaybeden Fatma Dik, "Depremde Elektrik Mahallesi'nde oturuyordum. Evim çöktü, yerle bir oldu. Oğlumu, eşimi ailemi kaybettim. Yapılacak çekilişten ümitliyiz, Devletime güveniyorum. Ne kadar sıkıntılar da yaşasak bu selamete kavuşacaktık" diye konuştu.

Kura çekimi ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni, 3 Şubat'ta saat 16:00'da Mustafa Kemal Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal