Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğu uzadı: Dönüş 5 Şubat’a ertelendi

Türk astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde olacağı Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya’ya dönüş yolculuğu hava engeline takıldı ve 5 Şubat’a ertelendi. İşte detaylar…

03.02.2024-09:24 - (Son Güncelleme: 03.02.2024-17:33)

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) görevini tamamlaması sonrasında bugün dünyaya dönmesi bekleniyordu. Ancak Gezeravcı’nın da içinde olacağı Dragon Uzay Aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin iniş yapacağı Florida eyaletindeki olumsuz hava koşulları sebebiyle yolculuk 5 Şubat’a ertelendi.

Gezeravcı uzayda bir süre daha kalacak

AA'da paylaşılan habere göre, SpaceX'in resmi Twitter hesabından yapılan duyuruya göre, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılma planları beklenen bir durumla karşılaştığından ertelendi. 

Alper Gezeravcı dönüş

Açıklamada, Florida kıyısındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle Dragon ve Ax-3 ekibinin 5 Şubat'tan önce Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılamayacağı bildirildi. Ayrıca, ekiplerin ISS'ten ayrılma planlarıyla ilgili hava koşullarını gözlemlemeye devam edecekleri vurgulandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal