Yaz Lohusalığı için 3 Tavsiye

Lohusa kadınların en büyük sıkıntısı nasıl zayıflayacakları ve nelere dikkat edecekleridir. Bu nedenle biz de lohusa kadınlar için tavsiyeler derledik.

30.07.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-17:30) Yaz Lohusalığı için 3 Tavsiye

Bu üç tavsiye ile lohusalıkta nasıl zayıflayacağınız ve nelere dikkat edeceğiniz veriliyor. Bu nedenle sizi yazımızı okumaya davet ediyoruz.

EGZERSİZİ ABARTMAYIN

Doğumun ardından, gebelik kilolarından kurtulmak için egzersiz yapmak isteyebilirsiniz. Bu harika bir düşünce, fakat yaz aylarında dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Dışarıya çıkıp yürüyüş yapacaksanız, öğlen saatlerinde çıkmamaya dikkat gösterin. Evde yapacağınız hafif egzersizler için de sabah ya da akşam saatleri en ideal vakitler olacaktır. Kendinize çok yüklenmeden, basit bir program planlayın ve bu programa uymaya çalışın. Her gün ya da iki günde bir yarım saatinizi esneme ve kuvvetlendirme hareketleri için ayırmanız bile çok yararlı olacaktır. Fakat aşırı terleyip su kaybetmemeye ve hassas bedeninize çok yüklenmemeye dikkat edin.

AKINTINIZI KONTROL EDİN

Lohusalık dönemi süresince alışık olmadığınız türde vajinal akıntınız olabilir. Hekiminizle bunu kesinlikle konuşun ve anormal bir hal görürseniz mutlaka bildirin. Yaz sıcağında lohusa akıntınızın sizi daha fazla rahatsız etmemesi için kesinlikle pamuklu iç çamaşırları kullanın, düzenli duş alın ve ihtiyaç olursa ılık oturma banyoları kullanmayı ihmal etmeyin. Özellikle epizyotomi dikişleriniz veya sezaryen dikişiniz mevcutsa, yaralı yerlerin bakımına yazın biraz daha özen göstermeniz gerekir.

SU İÇİN

Her sağlıklı kişinin günde 2-3 litre kadar su içmesi gerektiği artık herkes tarafından kabul ediliyor. Lohusaysanız, hele bir de yaz lohusasıysanız, buna özellikle dikkat etmeniz gerek. İyileşme ve yenilenme aşamasında olan bedeninizi susuz bırakmamanız için bolca su tüketin. Böylece hem süt üretimini kolaylaştırmış olursunuz, hem aşırı terleme ile kaybettiğiniz suyu geri alırsınız. Daha dinç hissetmeniz için de su değerlidir. Suyunuzun içine atacağınız bir dilim limon, birkaç yaprak taze nane, daha da ferahlamanıza destek olur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal