10.06.2021-14:48 (Son Güncelleme:10.06.2021-15:08)


1

Vişneli Cupcake

Vişneli Cupcake

Vişne denilince akla ilk gelen tariflerden biri sunumların vazgeçilmezi cupcake. Vişnenin mayhoş tadıyla birleşince muhteşem bir lezzete dönüşen cupcake için tarifimiz şu şekilde; Cupcake Keki için; 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 3 yumurta 250 gram dondurulmuş vişne 50 gram beyaz çikolata 1 su bardağı ceviz 200 gram tereyağı 1 su bardağı toz şeker Sosu İçin; 250 gram dondurulmuş vişne 1 paket hazır vanilinli pasta kreması veya krem şanti Süt Vişneli Cupcake Yapılışı: -Kekiniz için hazırladığınız malzemeleri bir kabın içine alın ve kek hamuru haline getirip, cupcake kalıplarına yerleştirin. - Kalıplara boşalttığınız hamuru hafif bastırarak vişneleri üzerine ekleyin. Daha önce ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. -Hazırlayacağınız krem şantili tarifi cupcakelerinizi süslemek için kullanın ve afiyetle servis edin.



2

Vişne Kokteyl

Vişne Kokteyl

Malzemeler; 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne 2 çorba kaşığı rom 2 çorba kaşığı votka 2 çorba kaşığı archers 2 çorba kaşığı nar şurubu 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 2 küp buz Yapılışı: Bu kokteyl için tüm malzemeleri karıştırıcıya ekleyin ve iyice karıştırın. Sonrasında hazırladığınız servis bardaklarına boşaltın ve vişne ile süsleyerek servis edin.



3

Vişneli Donutlar

Vişneli Donutlar

Alman pastası olarak bilinen donutları hiç vişneli denediniz mi? İddia ediyoruz bu tariften sonra başka donut yemeyeceksiniz. Malzemeler; 1 su bardağı dondurulmuş kiraz, çekirdeksiz 1/3 su bardağı kadar şeker 1/2 su bardağı kadar süt 1 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş ılınmış 1.5 su bardağı kadar un 2 çay kaşığı kadar kabartma tozuyarım çay kaşığı tuz 1 gr. kadar muskat Bitkisel yağ, kızartmak için Üzeri için pudra şekeri, çay kaşığı ucuyla çok az tarçın Yapılışı: Ayırdığınız kabın içine hamur malzemelerini ekleyin ve iyice yoğurun. Yaklaşık bir saat kadar mayalanması için bekleyin. Sonrasında tezgaha alarak hamuru açın ve daha sonra hamurdan bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin, kestiğiniz yuvarlağın ortasını bir daha kesin. Donutlarınızı kızarttıktan sonra servis tabağına alın ve sunum için üzerini pudra şekeri ile süsleyin



4

Ev Yapımı Vişneli Dondurma

Ev Yapımı Vişneli Dondurma

Yaz denilince akla ilk gelen şey tabi ki dondurma. Yetişkin veya çocuk herkesin ortak zevklerinden biri olan dondurmayı birde böyle deneyin. Malzemeler; 500 gram dondurulmuş vişne 300 gram toz şeker 3 bardak su 3 yumurta akı -Vişneleri yıkayıp çekirdeklerinden ayırın, iyice ezerek süzün. Üzerine 1 adet limonun suyunu ekleyin. Şeker ile yumurtaların aklarını ovup üzerine su ilave edin. Vişne suyunu dökerek iyice karıştırın. Buzlukta bekletin. Donduktan sonra vişneler ile süsleyerek afiyetle yiyin.



5

Vişneli Limonata

Vişneli Limonata

Yazın sıcağında serinlemek isteyenlerin bayılacağı içeceklerden biri olan limonatayı, sizler için vişne için hazırladık. İşte detayları… Malzemeler; 4 adet limon 1,5 litre su 2 su bardağı vişne 1 su bardağı şeker Yapılışı: -Limonların kabuğu rendeleyin ve suyunu sıkın. Tüm malzemeler tencereye ekleyerek iyice kaynatın. Ocaktan alınan vişneli limonata soğuması için dinlenmeye bırakın. Soğuyunca süzgeç yardımı ile süzülüp posasından ayırın. Soğuması için dolaba kaldırılır ve soğuduktan sonra isterseniz içine buz küpleri ekleyerek servis edin.



6

Beyaz Çikolatalı Vişneler

Beyaz Çikolatalı Vişneler

Çikolata ve meyve aşkını bilmeyen yoktur. Çikolatayı benmari usulü erin. Dondurulmuş vişnelerinizi bu karışıma bulayıp lezzetin tadına varın.



7

Vişneli Nefis Pasta Sosu

Vişneli Nefis Pasta Sosu

Tatlıya ekşinin uyumunu sevenlerdenseniz, yapacağınız pastayı vişneli sosla birleştirerek istediğiniz lezzeti yakalayabilirsiniz. Malzemeler; 1 su bardağı dondurulmuş vişne Yarım su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı su Yapılışı: -Vişneleri tencereye alıp üzerine toz şeker ve suyu ekleyip kaynatın. Nişastayı çok az su ile açıp tencereye aktarın. Koyulaşan sosunuza su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.



8

Kirazlı Pizza

Kirazlı Pizza

‘Kirazlı pizza mı olur?’ demeyin sakın. Çünkü bu tarifin tadına baktığınızda kirazlı pizzanın bağımlısı olacaksınız. Malzemeler; 8 adet milföy hamuru 1 su bardağı dondurulmuş vişne 4 yemek kaşığı pesto sos (hazır sos kullanabilirsiniz) 1 su bardağı kaşar Taze soğan veya mor soğan Roka veya maydanoz Yapılışı: -Oda sıcaklığında yumuşayan milföyleri birleştirin. -Üzerine pesto sos ile kaplayıp, kaşarları ekleyin.-Taze soğan veya mor soğan ardından vişneleri ekleyip 180 derecede fırınlayın. -Fırından çıkan pizzanızı maydanoz veya taze roka ile servis edin.



9

Vişneli Tiramisu

Vişneli Tiramisu

Kahve ve vişnenin müthiş uyumundan yararlanarak sizlere muazzam bir tarif hazırladık. İşte detayları… Malzemeler; -18 tane kedi dili bisküvi -2 çorba kaşığı hazır toz kahve -1 su bardağı su -1 çorba kaşığı toz şeker -1 çorba kasesi çekirdekleri çıkarılmış, dondurulmuş vişne Kreması için; --4 su bardağı süt -1 su bardağı toz şeker -1 yemek kaşığı un -1 yemek kaşığı mısır nişastası -1 paket vanilya -1 paket labne peyniri -Üzeri için kakao Yapılışı: Labne hariç tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırıp, pişirin. Soğuyan kremaya labne peynirini katıp karıştırın. 1 bardak suyun içerisine hazır toz kahve ve şekeri karıştırın. Kedi dili bisküvilerini bu karışım ile ıslatın. Kupların dibine birer yemek kaşığı krema koyup üzerine kedi dili bisküvisi ve vişne koyun. Tüm krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En üste kakao serpin.



10

Vişneli Smoothie

Vişneli Smoothie

Son yılların en popüler içeceği şüphesiz smoothie. Peki vişneli smoothie yapamaya ne dersiniz. İşte tarifi… Malzemeler; -250 gram dondurulmuş vişne -3/4 su bardağı yoğurt -1 çay bardağı süt -2 yemek kaşığı bal -2-3 top vanilyalı dondurma -Buz Yapılışı: Blender kabına vişneyi, yoğurdu, sütü, balı ekleyip çekin. Üzerine buzu ve dondurmayı da ilave edin. Bardaklara paylaştırın.



11

Vişneli Kakaolu Kek

Vişneli Kakaolu Kek

Efsaneleşmiş tatlardan biri tabi ki vişneli kek. Bizde tarif listemize vişneli keki eklemeyi unutmadık. Malzemeler; 1 kase dondurulmış vişne 1 çay bardağı süt 4 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1, 5 su bardağı toz şeker 2 yemek kaşığı kakao 1 çay bardağı damla çikolata 2 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı fındık veya ceviz 4 yemek kaşığı tepeleme un 1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Yapılışı: Tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Üzerine damla çikolata ve dondurulmuş vişneleri ilave edin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırına verin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR